Президентът на Аржентина Хавиер Милей вижда бразилския си колега като "перфектния динозавър идиот"

  • 02 юли 2024 16:53

  • 718
  • 3
Президентът на Аржентина Хавиер Милей вижда бразилския си колега като "перфектния динозавър идиот"
© Getty Images, архив

Крайнодесният аржентински президент Хавиер Милей разпространи днес своя публикация в социалната платформа "Екс", в която говори за "перфектния динозавър идиот" по адрес на бразилския си колега Луиз Инасио Лула да Силва, предаде Ройтерс.

Либертарианецът Милей отправя нови критики посредством разказ за "динозавъра идиот" към лявонастроения президент на Бразилия Лула да Силва (който на свой ред го е упрекнал по различни поводи преди това).

Публикацията, озаглавена "Перфектният диназовър идиот", покачва напрежението в спора между Милей и Лула, който миналата седмица настоя за извинение от аржентинския държавен глава за публично отправени критики, посочва Ройтерс.

Бразилският президент няма да участва в мирната конференция за Украйна, насрочена за 15-16 юни в Швейцария

Словесната война между президентите на двете най-големи южноамерикански страни се разгаря в навечерието на планирано посещение на Милей в Бразилия, по време на което се очакват срещи с политически опоненти на Лула, отбелязва агенцията, пише БТА. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.02 | 18:34

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Вамос Архентина!

2024.07.02 | 18:03

2
Милей е най-големия. Не му пука от нищо от никого. Сипва на Байдън, на ЕС, на Швааб, на Путин, на Китай, на бразилците, на всички.

2024.07.02 | 17:06

1
И този е луд за вързване.

Добави коментар

Водещи новини