Започна държавният военен шампионат по тактическа стрелба

  • 02 юли 2024 16:53

  • 670
  • 1
Започна държавният военен шампионат по тактическа стрелба
© Министерство на отбраната

Държавният военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия бе открит днес, 2 юли. Домакин на състезанието е 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. В него ще премерят сили отборите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски“ и Служба „Военна полиция“.

Състезанието ще се проведе при изключителна динамика на учебен център „Анево“, като състезателите ще имат възможност да водят огън по цели на къси и пределно къси разстояния, да изпълняват стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете оръжия.

Шампионатът беше открит от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Тактическата стрелба е основен вид подготовка в Сухопътните войски и важна част от огневата подготовка на военнослужещия. Тя изгражда умения, навици и опит у нашите военнослужещи за близък бой и водене на огън в градски условия. Тактическата стрелба е дисциплина, която придобива все по-голяма популярност, както в редовете на Българската армия, така и в цивилните среди, обясни бригаден генерал Михайлов.

Две тактически групи за специални операции получиха оценка „боеготов“

Последвайте канала на

Владимир Василев
670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.02 | 18:34

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини