Водещите новини! Корман Исмаилов: Страх тресе ДПС. Патриарх Даниил – с майка учителка и баща полковник от ДС (и още…)

  • 02 юли 2024 19:09

  • 3160
  • 0
Водещите новини! Корман Исмаилов: Страх тресе ДПС. Патриарх Даниил – с майка учителка и баща полковник от ДС (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 2 юли   

 

„Единодушно решихме, че няма как да подкрепим така предложеното правителство. Аргументите ще бъдат представени утре в пленарна зала“, обяви акад. Николай Денков.

„Няма никаква промяна в позицията ни. Няма естествена подкрепа за това правителство. Дали ще се случи, или не - зависи от това дали Борисов и Пеевски ще накупят тази вечер достатъчно гласове от други парламентарни групи. За мен би било срам следващото българско правителство да е на базата на купен вот в парламента”, каза съпредседателят на партията Кирил Петков. 

Акад. Николай Денков: Няма да подкрепим проектокабинета "Желязков", решението е единодушно

***


„Само ГЕРБ и ДПС се харесват в малцинство, налага им се по втория начин да си осигуряват подкрепата: в режим на постоянни обвинения към тези, които не ги подкрепят. С или без „Величие“, ако има правителство, ще се случи по величествено грозен начин", прогнозира той.

Политологът Димитър Аврамов: ГЕРБ е партия, построена върху култа към личността на Борисов

***


Президентът Радев: Едно правителство на малцинството е рисково и изисква политическа смелост

***


Страх тресе ДПС. Говоря за апарата. Това заяви пред БНР Корман Исмаилов, бивш председател на младежката организация на Движението за права и свободи. 

Исмаилов  смята, че нищо не се е променило от времето, когато той и Касим Дал са били изключени.

„В момента контролът е в Пеевски. Той успя да овладее ръководните органи на партията – поставил е свои хора в Централното оперативно бюро. Той има много опит в превземането на бизнеси и компании. Ахмед Доган изпусна ситуацията", коментира още Исмаилов.

Корман Исмаилов: Страх тресе ДПС, Доган изпусна нещата

***


Смолян е горд от избора на техния земляк Даниил за патриарх. С постове в социалните мрежи управници и редови миряни не спират да отправят благопожелания за голямата чест родопчанин да оглави Православната ни църква, пише Марица.

Патриарх Даниил с майка учителка и баща полковник от ДС

***


Катинчарова: В парламентарната група на "Величие" има разлом, който само слепец не може да види

***


Комисията за защита на конкуренцията отново не откри проблем на пазара на горива. Антимонополният регулатор най-сетне приключи анализа на събитията от началото на март 2022 г., съобщава „Сега“.

КЗК не откри проблем в рязкото повишаване на цените на горивата през 2022 г.

***


Унгарският премиер Виктор Орбан е призовал по време на визитата си в Киев украинския президент Володимир Зеленски да разгледа възможността за бързо прекратяване на огъня, което може да ускори мирните преговори, каза унгарският министър-председател на съвместна пресконференция с украинския лидер, предаде Ройтерс.

Орбан каза също, че Унгария би желала да има много по-добри двустранни отношения с Украйна и че неговата страна е готова да вземе участие в модернизацията на украинската икономика.

Орбан призова Зеленски за бързо прекратяване на огъня в Украйна

***


Две руски подводници се изправиха една срещу друга в симулирана атака в Балтийско море, където НАТО провеждаше собствени военни учения в момент на повишено напрежение между Алианса и Москва. 

Руски подводници си спретнаха дуел в „езерото на НАТО”

***


Френската крайнодясна националистическа партия "Национален сбор" има екип от министри, който вече е готов да поеме управлението, заяви бившата лидерка на партията Марин Льо Пен, цитирана от ДПА.

Льо Пен заяви, че екипът за правителство на френските крайнодесни е готов

***


Повече от седем месеца след победата на радикалния десен популист Герт Вилдерс на парламентарните избори в Нидерландия най-крайнодясното правителство в историята на страната положи клетва, предаде ДПА.

На днешната церемония в двореца близо до Хага министрите и държавните секретари положиха клетва пред крал Вилем-Александър.

От днес на власт е най-крайнодясното правителство в историята на Нидерландия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3160 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини