Станишев: Тотална ревизия на управлението на Лечков

  • 07 октомври 2011 11:13

  • 1040
  • 0
Станишев: Тотална ревизия на управлението на Лечков
© Булфото

„Идвам в лошо настроение, много ме е яд, а вас трябва да ви е яд два пъти повече", така започна лидерът на БСП Срергей Станишев разговорът си с гражданите на Сливен в зала „Зора".

Според него в Сливен е необходима радикална и генерална промяна. Станишев бе крайно критичен към осемгодишното управление на Йордан Лечков:

„Лечков беше добър футболист, но за 8 години какво се е случило в Сливен? 60 млн. лева безвъзвратно загуени по програма ИСПА. 52 милиона по програма Околна среда, замразени от ЕК незнайно до кога. Неизвестна цифра са и дълговете на общината. И за съжаление ще ги плащате вие".

Според него отговорността за спрените европроекти е на правителството и кмета.

„Не можеш да будалкаш ЕК безкрайно. Сега никой не знае какво ще бъде наследството, какво ще завари Генералът като финансово състояние на общината", заяви още Станишев.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изрази категорична подкрепа за програмата и екипа на генерал Кольо Милев. Според него на Сливен му трябва твърда ръка. Той подкрепи напълно обявената от Генерала за задача номер едно тотална ревизия на управлението на Лечков и на резултатите от него и търсенето на отговорност от тези, които са докарали нещата до тук. Втората, изключително важна стъпка според БСП е да се въведе ред и прозрачност в общината и в управлението на парите на гражданите.

„Аз знам, че сега има много обявяващи се за алтернатива на Лечков", заяви Станишев в отговор на журналистически въпрос. Според него една, втора, трета коалиция в Сливен се обявяват за такива, но не са такава.

„Аз задавам въпросът - чакайте, нали някои, които сега са срещу Лечков бяха с него, нали бяха негови съветници, нали бяха в неговото мнозинство в Общинския съвет. Те ли са алтернативата? Нали му подкрепяха действията - за какво се изпокараха? Сигурно не са поделили някакви пари?", попита лидерът на БСП.

Според Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в партията има ред и той не приема хора, чиито лични амбиции не са били удовлетворени, да притичват при някого, за да се реализират и после да твърдят, че са от БСП.

„Ние имаме устав, в който ясно са разписани нещата. Този, който иска подкрепа се явява на Конференция и получава подкрепа от членовете й".

Станишев специално подчерта, че никой не може да използва името на БСП, за да гони свои лични амбиции, защото това е злоупотреба с доверието на членовете на партията.

Преди да пристигне в Сливен, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се срещна с жители на ромския кв. Надежда и ги призова да бъдат достойни граждани и да не се подават на етнически провокации, нито пък да стават заложници на брокерите на гласове. Преди това Станишев посети с. Крушаре, където разговаря със симпатизанти на БСП за ниските доходи и безработицата.

Последвайте канала на

1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини