Станишев: Оставаме на опашката в ЕС

  • 16 май 2011 11:17

  • 2001
  • 9
Станишев: Оставаме на опашката в ЕС
©

"Ако нямаме ясно формулирани цели в политиката на държавата по отношение на образованието и науката, бихме останали на опашката на ЕС във всяко едно отношение и няма да бъдем конкурентоспособни."

Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при представянето на управленския проект на партията „Знанието – основа за развитието на човека и обществото”.

"Провеждаме тази дискусия преди 24 май, защото традиционно в България образованието е било особена ценност в системата на обществото, на семействата.

В 21 век съвсем наскоро Европейският съюз прие Стратегията „Европа 2020”, която има амбицията Европа да стане много по-конкурентна икономика, основаваща се на знанието и иновациите”, посочи Станишев.

По думите му в контекста на историческите и народопсихологическите фактори, както и европейската амбиция, е важно да се види къде се намира страната като състояние на образованието и научните изследвания.

Лидерът на БСП благодари на експертите от НС на БСП за управленския проект, както и за основата за обсъждане на политиките в образованието – от гледна точка както на финансирането им, така и на съдържанието им – разпределени по краткосрочни и дългосрочни цели.

Последвайте канала на

2001 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БеснаСтрашнаПенсия

2014.06.26 | 07:21

9
И на опашката ще седиме,докато болшевиките не ги залюлеем по дърветата.
ВЬЗМЕЗДИЕ

2014.06.26 | 07:21

8
НЕКА ХРАНАТА ТИ НА ТРЬНИ СТАНЕ! БОДЛИВА ТЕЛ В СТОМАХА ТИ ДА ПЬЛЗИ! СТАНИШЕВ,КОПЕЛЕ МРИ В АГОНИЯ!
айдук

2014.06.26 | 07:21

7
Ми то вие ни докарахте на този хал с износа на революция правен от вашите бащи.
Мършо

2014.06.26 | 07:21

6
Останали..... БОКЛУК долен мръсен ти си най-долния и нагъл ЛЪЖЕЦ
АЗ

2014.06.26 | 07:20

5
Кой пък беше тоя???? Прилича ми на някакъв мишок ама.....
Станишев: Оставаме на опашката в ЕС

2014.06.26 | 07:20

4
Прав е САТАНиШЕФ ! КОМУНИЗМЪТ И БСП ОСТАНАХА НА ОПАШКАТА В ЕС ! Отрепки като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми! ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ИЗРОДИ ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА! Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки ! ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!
аноним

2014.06.26 | 07:19

3
твойта цел е да отдалечиш своите сьпартийци които ти пречат да станеш веки вожд.да натрупаш повече пари че когато те изритат от политиката да има пари да не си броиш стотинките. но на такива хора децата им разхищават това което са натрупали.само един беден по душа човек може да мисли и действо по този начин.
Таня

2013.11.14 | 16:08

2
Оставаме на опашката и се хили .Боже как ни се подиграват.Няма ли край това безчовечие.Ама защо трябва да сме там .Нашето място не е там.Не искаме да сме начело ,но поне в златната среда.Това което говори поддиска харата в България.Ако не го каже още по лошо.Извода е че трябва да се работи и да изплуваме а не да се хили доволно мазника му с мазник.
evgeni

2013.06.23 | 20:52

1
--- Прикрепено писмо (НЕ ПРАВЕТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ ТЕЗИ,КОИТО ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ) ---- Подател: евгени славков До: fokus@fokus-news.net, sales@fokus-news.net, office@fokus-news.net, news@fokus-news.net Относно: НЕ ПРАВЕТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ ТЕЗИ,КОИТО ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ Дата: Вторник, 2011, Октомври 4 11:23:33 ЕЕЩ Под ръководството на президентството са раздел УПРАВЛЕНИЕ,СЪЗДАВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА "ДОСИЕТАТА X/компромати/",които са най-продуктивния INSTRUMENT за манипулиране на ИНСТИТУЦИЙкато ДАНС,МВР,ПРОКУРАТУРАи СЪДЕБНА ВЛАСТ,МИТНИЦИ,НАП и др.Така ,че колко маловажна е президентската ИНСТИТУЦИЯ ?!!!!! Непрекъснато медиите тръбят за сивата икономика. Тя не се състои главно от КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ и СТРУКТОРИ,но и от подрьжниците И в ПАРЛАМЕНТА. Не знаете ли,че в ПЛАНА АБВ бе записано партиите да са Н на брой,колкото са сега,за да не остане на някоя -x партия да изяви какво пишат ПИСАТЕЛИ ОТ 100-летницата като " ГОЦЕ ХИЛЕНДАРСКИ". Вижте как се очредиха противоконституционни партии като ДПС за да гарантират АБВ-суверенитета.Все пак защо по медиите се тиражираше : "Вижте колко губи икономиката от заведенията около черноморието деклариращи 4 часов работен ден,но работещи на пълен р.д".Колко се източи икономиката от "КОРПОРАЦИИТЕ" по различни параграфи и колко се облагат ТЕ ??? Колко кръвоносни системи имаше АБВ-то като Топлофикации,Кремиковци,Митници и др. В момента БУЛГАРГАЗ и частните му ДИСТРИБУТОРИ какво са ??????????????????????????? БДЖ защо в момента е в това положение и уж невинно се закъсняват субсидиите към нея ??? БСП и МЕТАСТАЗИ не се ли захранват от СИВАТА '"ГЪЛЪБУШКА' ??? Какви са приходите на страната /не говоря задържава,защото е ЧАСТНО понятие/ и каква работеща икономика има ??? Вече се спука и др.сапунен БАЛОН от които се точиха чрез митници и ДДС-та,остана все още ЗДРАВНАТА КАСА и " ЧАСТНИ СНАБДИТЕЛИ" !!! Продаден бе Булфгартабак/абсолютно печаливш/,защото бе ДОТАТОР на първосъздателя си АБВ ,от от отцепилият се "СТЪРШЕЛ" !!!! Българино отваряй си очите,обърни се към Бога,не православно-религиозния,а Истинния и Единственния Христос,Който може да промени нещата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини