Лиляна Павлова: Европредседателството беше каузата, която ни обедини

Българското председателство на Съвета на ЕС е „Събитието на годината“.

То беше избрано като емблематично за страната ни през 2018 година от българите, гласували за номинациите на „Дарик радио“. Победителят, определен от гражданския вот, беше обявен в предаването „Годината“ с водещ Кирил Вълчев в 12 часа днес, съобщиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Наградата получи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която през последната година ръководи подготовката и провеждането на най-голямото конгресно събитие у нас, което страната ни пое 6 месеца по-рано заради Брекзит. Всяка година медията обобщава най-важните събития в обществено-политическия живот и предлага номинациите за гласуване. Тази година, за 23-ти пореден път, гражданите трябваше да изберат най-значимото събитие сред пет предложения, другите от които са: трагедията край Своге, последният връх на Боян Петров и загубата на един от най-успешните ни алпинисти, протестите на майките на деца с увреждания „Системата ни убива“ и отказа на държавата ни да подпише Истанбулската конвенция.

„Наградата, която получаваме днес, е едно огромно признание. Председателството е повече от събитие. Бих го нарекла паметен момент в съвременната история, който ни отличи като отговорен и пълноправен член на ЕС и това вече не са думи, лишени от съдържание, ние ги изпълнихме със смисъл“, каза министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в студиото при получаването на признанието. Тя допълни, че през тази година страната ни беше столицата на Европа и през тези месеци показахме, че българският глас трябва и може да бъде уважаван, а българските теми и предложения, пример за който е приоритета Западни Балкани, бяха поставени високо в дневния ред на ЕС.

„Председателството беше каузата, която ни обедини“, категорична беше министър Павлова. Според нея въпреки политическото говорене, дори и опозицията признава, че това беше успешно за страната ни и изигра своята роля за това да се представим добре.

Не можем и не трябва да обвързваме председателството с Шенген или Еврозоната и влизането в тези зони е повече политическо решение. Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена изрази становище, че страната заслужава да влезе в Шенген не само наполовина, а ако ни предлагат частично решение – то трябва да бъде обосновано.

Думата на 2018 г. за нея е „Председателство“.

Думата на 2019 година - „мир“, защото все повече са конфликтните точки и дестабилизацията в света и трябва да го пазим повече от всякога.

Коментари

 1. 2018.12.22 | 18:10

  Женоподобно същество с комунистически - партизански генезис и вродена тъпотия .

 2. 2018.12.22 | 15:13

  Абе ГРУХЧО,аз не разбрах нищо от тоя ЕС и прецедателството му стига говорихте глупости

 3. 2018.12.22 | 14:08

  Тая е като свиня - майка. И грухти от кочината на Борисов.

 4. 2018.12.22 | 13:56

  айде скрий се накрая

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Европредседателство 2018

още

Анкета

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Избрано от Интернет