Лиляна Павлова: Европредседателството беше каузата, която ни обедини

  • 22 декември 2018 13:47

  • 1808
  • 4
Лиляна Павлова: Европредседателството беше каузата, която ни обедини
© EU2018BG

Българското председателство на Съвета на ЕС е „Събитието на годината“.

То беше избрано като емблематично за страната ни през 2018 година от българите, гласували за номинациите на „Дарик радио“. Победителят, определен от гражданския вот, беше обявен в предаването „Годината“ с водещ Кирил Вълчев в 12 часа днес, съобщиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Наградата получи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която през последната година ръководи подготовката и провеждането на най-голямото конгресно събитие у нас, което страната ни пое 6 месеца по-рано заради Брекзит. Всяка година медията обобщава най-важните събития в обществено-политическия живот и предлага номинациите за гласуване. Тази година, за 23-ти пореден път, гражданите трябваше да изберат най-значимото събитие сред пет предложения, другите от които са: трагедията край Своге, последният връх на Боян Петров и загубата на един от най-успешните ни алпинисти, протестите на майките на деца с увреждания „Системата ни убива“ и отказа на държавата ни да подпише Истанбулската конвенция.

„Наградата, която получаваме днес, е едно огромно признание. Председателството е повече от събитие. Бих го нарекла паметен момент в съвременната история, който ни отличи като отговорен и пълноправен член на ЕС и това вече не са думи, лишени от съдържание, ние ги изпълнихме със смисъл“, каза министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в студиото при получаването на признанието. Тя допълни, че през тази година страната ни беше столицата на Европа и през тези месеци показахме, че българският глас трябва и може да бъде уважаван, а българските теми и предложения, пример за който е приоритета Западни Балкани, бяха поставени високо в дневния ред на ЕС.

„Председателството беше каузата, която ни обедини“, категорична беше министър Павлова. Според нея въпреки политическото говорене, дори и опозицията признава, че това беше успешно за страната ни и изигра своята роля за това да се представим добре.

Не можем и не трябва да обвързваме председателството с Шенген или Еврозоната и влизането в тези зони е повече политическо решение. Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена изрази становище, че страната заслужава да влезе в Шенген не само наполовина, а ако ни предлагат частично решение – то трябва да бъде обосновано.

Думата на 2018 г. за нея е „Председателство“.

Думата на 2019 година - „мир“, защото все повече са конфликтните точки и дестабилизацията в света и трябва да го пазим повече от всякога.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1808 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2018.12.22 | 18:10

4

Женоподобно същество с комунистически - партизански генезис и вродена тъпотия .

Касапин обезкостител

2018.12.22 | 15:13

3

Абе ГРУХЧО,аз не разбрах нищо от тоя ЕС и прецедателството му стига говорихте глупости

ХХХХХХХ

2018.12.22 | 14:08

2

Тая е като свиня - майка. И грухти от кочината на Борисов.

2018.12.22 | 13:56

1

айде скрий се накрая

Добави коментар

Водещи новини