Татяна Дончева: Бойко Борисов е интригант на дребно

  • 08 ноември 2011 08:15

  • 9230
  • 20
Татяна Дончева: Бойко Борисов е интригант на дребно
©

На изборите имаше доста голям протестен вот, който обаче беше разпръснат. Имаше и много голям контролиран вот, в който не включвам обезателно купените гласове.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

"Зад тези гласове стоят политическите партии, а не някакви брокери, които раздават пари на някакви хора да продадат гласа си. От една страна партиите приемат наказателна отговрност за това деяние, от друга - осигуряват ресурс за него. По-съществените нарушения за мен обаче са фалшификациите, манипулациите, недействителните бюлетини на изборите, предварително регистрираните хора - понякога и с фалшиви лични карти, които да осигурят гласове. Централната власт се постара да осигури такива организирани потоци от хора, които да дадат гласа си за определен кандидат. Това беше заложено още с приемането на Избирателния кодекс. С това си поведение партиите отчуждават хората от политическия живот, те смятат, че визията на политиците за развитие на страната няма никакво значение и гласуват напук, не "за", а "против", допълни тя.

По думите на Дончева, настоящето управление носи всички белези на диктатура, но още няма необходимия отпор срещу него. "Това време ще дойде обаче", посочи тя, като даде пример с недоволството от Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 в Италия.

"Някои казват, че са морални победители. Когато почнат да се слагат прилагателни на думата "победа", няма такава. Изборите са спортно състезание - или печелиш, или губиш. Ако загубиш, оставаш извън властта, щом искаш - обявявай се за морален победител. БСП заедно със СДС, ДСБ, ДПС не положиха усилия да привлекат протестния вот на гражданите. След включването на Стефан Данаилов  кандидатпрезидентската двойка на БСП стана силна. Ако той не беше кандидат за вицепрезидент, на балотаж може би щеше да отиде Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. На тези избори липсата на консолидация на основните политически сили и неумението им да взимат решения доведоха до техния резултат, те няма на кого да сърдят, освен на себе си", заяви лидерът на "Движение 21".

Дончева посочи, че ако беше на мястото на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, щеше да поиска оспорване на целите избори, защото са били безобразно организирани, особено първият тур.

"Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е интригант на дребно - разбира се, че Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се бори за влияние. Имаше симбиоза между него и Станишев, но тепърва ще видим как ще се развиват взаимоотношенията помежду им. Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в са самостоятелни личности, въпреки че Калфин беше промотиран от Първанов, но беше и министър в правителството на Станишев. Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска беше издигнат за президент, защото устройваше и лидера на БСП, и президента, а пък резултата му всеки може да тълкува както иска", заяви Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в по повод твърденията на премиера, че Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в умишлено е действал за изборна загуба на БСП, за да се завърне начело на партията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9230 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
РЕКЛАМА

2014.11.23 | 12:16

20
РЕКЛАМА: Искате ли да спите спокойно без да бъдете удушени в съня си от КОМУНИСТИ? Искате ли да се събуждате с празен стомах, но в главата ви с гордост да звучи : “МАГИСТРАЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ”? Искате ли да не четете книги, но да бъдете “ДАРЯВАНИ С РАДОСТ” и със светлия лик, на един истински българин всеки път, когато включите телевизора? Искате ли да живеете в НАЙ-БЕДНАТА, деградирала и обезселена, но с НАЙ-МАЛКИЯ бюджетен дефицит държава в Европа? Искате ли да бъдете ОТЛИЧНИЦИ? Искате ли ТОЙ да ви купи колело? Ама ДРУГ ПЪТ! Искате ли и ВНУЦИТЕ ВИ да бъдат подложени на същия геноцид? Искате ли да сте ШИСТОГАЗОВИЯ гигант на Европа? Вашето решение е ТОЙ - ДРУГАРЯТ БОРИСОВ - човекът с най-острата ножица. Най-чевръстият, най-строгият и нетърпящ възражения патриот, който се е раждал в държавата България. Вземете го - той е Ваш. ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!
kaspar

2013.07.22 | 16:18

8
чумата да та тръшне комунистическа подлога гнусна , как може точно тия дето ни докараха до просешка тояга сега пак да искат власт бе , това е висша форма на наглост
един

2014.10.07 | 10:33

19
А властта в кого е сега? В един, който напусна през 1991 г. МВР защото не искаше да напуска БСП...
до авторите

2014.10.07 | 10:33

18
В изречението под заглавието - не "настоящЕто управление", а "настоящОто". Научете го този език бе, хора!

2013.07.22 | 16:17

6
Вие сте толкова елементарни човечета, че няма да познаете интелекта, дори ако ви тресне по главите ! Таня Дончева е единствения умен и смел човек, свързан със столетницата ! Тя е единственият политик, който казва истини - ясно и без заобикалки, а факта че напусна партията говори доста и за нейния морал ! Имаме нужда от точно такива политици, а не от неосъществени пожарникарчета, дето си мислят, че разбират от нещо ! И да Боко е интригант ! Но не от интелигентният тип - Макиавели, а от селския тип - баба Гицка !

2014.10.07 | 10:33

17
елементарен си ти ,а честната комунистка кога почна да лае "истини",когато разбра че не може да казва Хоп, а само да скача,и опазил ни господ от макиавелисти, отрепки като тебе с промити мозъци са проблема на БГ.
kaspar

2011.11.13 | 11:16

2
ние сме елемнтарни , а ти си толкова сложен че никой не може да те разбере ,дори и ти самият !

2013.07.22 | 16:17

5
Няма как комунистите да не познават белезите на диктатурата, след като всяко тяхно управление е завършвало с диктатор (Сталин, Кастро, Мао, Тошо ....). Няма как извратени хора с извратено съзнание да не се стремят по всякакъв начин и с всякакви средства към власта, за да могат да крадат без никой да им пречи. Наслушах се и се нагледах на тъпи бабички да обясняват колко добре са живеели едно време (като овце в кошарата). Хора без собствено мнение и самочувствие им е много добре някой друг да мисли вместо тях - точно от такива хора има нужда вашета партия другарко Дончева. Как въобще може да се прави сравнение с някаква диктатура сегашното управление? Колкото и да е трудно ако имаш глава на раменете имаш сободата да се развиваш. Дори имаш свободата да избягаш, даже и да се върнеш ако ти е кеф (за което вашата партия разстрелваше).
Илиев

2014.10.07 | 10:33

16
Ако пропуснем случилото се на последните избори, което г-жа Дончева коментира, ще кажа още, че Бойко прокара специализираните съдилища и също той искаше със закон да принуди студенти държавна поръчка да работят 5 години в България и да нямат право да напуснат страната, което е нарушение на правата на хората. Да не говорим, че я докарахме дотам,че и 2 глави да имаш на раменете пак не е лесно да се развиваш ,както твърдиш, защото политиката на сегашното правителство е насочена срещу хората, тъй като некомпетентните ни така наречени управници нямат никаква антикризисна политика и пренасят кризата директно върху хората като съкращават разходите на държавата. Няма да споменаваме и парите, които държавата дава за слухтене вместо за здравеопазване, култура, образование, наука и др. И спрете да с тоя комунизъм и тея глупости. БСП отдавна няма общо с комунизма на Сталин, Кастро и Мао. Даже в Америка и Англия си имат консерватори. Но ако скоро нещо не се промени, и сега когато президента няма да се противопоставя на правителството, и умните глави могат да си правят каквото си искат без някой да може да ги спре .... да определено отиваме към диктатурата на Бойко.
kaspar

2012.02.22 | 22:27

4
много ми е странно че някой , изобщо е гласувал против този коментар !!!!!!!!!!! бе не измряха ли тия комунистически идиоти бе?????????? явно много пари има да харчи партията майка БКП , много нейни синчета са останали които да живеят на гърба на обикновените хора ЖАЛКО!!!!!!!!!
daniel

2014.10.07 | 10:24

15
А ти Татияно си курва на едро
kaspar

2014.10.07 | 10:24

14
ebasi prostia narod , ama to kakvo da se 4udi 4ovek 60 godini komunizum , umnite otdavna sa izmreli po lagerite ... deviza na komunisti4eskata vlast PROST NAROD LESNO SE UPRAVLQVA!!!!!!11
Muiznak

2014.09.02 | 12:16

13
That's an inieeltglnt answer to a difficult question xxx
Wellington

2014.09.02 | 12:16

12
Plnesiag to find someone who can think like that
Ajay

2014.09.02 | 12:16

11
Thanks for writing such an ea-n-tosuyderstand article on this topic.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини