Сергей Станишев: Животът у нас е пиеса на абсурда

  • 10 октомври 2011 17:57

  • 2510
  • 14
Сергей Станишев: Животът у нас е пиеса на абсурда
©

Животът у нас все повече и повече започва да наподобява пиеса на абсурда, която ако взаимстваме сюжета от Самюел Бекет ще наречем „В очакване на стабилността...”

От всички страни особено сега и при това съвсем целенасочено и съвсем предизборно ни засипват със сладки приказки как едва ли не България е единственият оазис на сигурността, спокойствието и етническия мир, в който щастливите обитатели на държавата живеят живот, за който не са мечтали дори и в най-цветните си сънища.

Сигурно защото тук се радваме на най- сигурното и стабилно правителство в цялата история на човечеството, знам ли. През всичките две години докато са на власт, пък и преди това, докато Премиерът – Слънце се изявяваше като столичен кмет у нас се оформиха две паралелни действителности – първата лъскава и напарфюмирана, всяка вечер видяна по телевизията и другата – тъжна, самотна, удавена в битовизми и море от песимизъм.

Да, безкрайните церемонии и безкрайното рязане на ленти сигурно гъделичкат егото на тези които управляват държавата говорейки си един през друг в сутрешните блокове или централните новини. За разлика от масовите потребители на тяхната власт, които посрещат всеки месец със все по-изтъняли портфейли... Сложете си ръка на сърцето и помислете – кога за последен път напълнихте количката в супера без да смятате наум? А кога се отпуснахте ей-така, на воля? Сякаш беше вчера когато ви плашеха, че ако гласувате за Станишев ще стане като в Гърция... А за колко от вас гръцката криза е далеч по-предпочитана отколкото българската стабилност?

А не е ли точно това масово състояние на духа у нас най-точната социология за посоката на обществените настроения? И не са ли точно тези настроения най-категорично даваната слаба оценка за работата на български кабинет не помня от кога? Очевидно единствено в Борисовата и Дянковата глави статистиката е наредила някакви цифри, от които и заради които светът тръпне и благоговее пред техния управленски гений... Уви, реалността болезнено контрастира на фона на лъскавите предизборни митинги, в които със същите заучени фрази от преди две години се говори едно и също без по същество нищо да се казва.

И може би точно поради тази причина „сериозните” политически анализатори ще пропусната да коментират фразата на Сергей Станишев: „Правителството похарчи 4,5 милиарда без видим ефект за хората. Страната ни ще става все по-бедна, защото финансовият резерв е похарчен наполовина и същевременно се трупат нови задължения.” Няма да пропуснат обаче нито футболен мач, нито партия тенис, нито дори и рязане на лента в обновен корпус на реиновирана сграда/извинявам се за клишето.../

Но пък по същия начин както в природата има баланс, така и в политиката, която макар не в един и в два момента да е повече от ирационална, баланс също има. И нещата са идват на мястото! Да вземем например димката, която беше хвърленапред НС: пушекът влезе скоростно зад стените и също толкова скоростно излезе от там. Заради законите на физиката, най-вече, но пък и заради законите на логиката. Съгласно които колкото и мъглива да е една димка, тя рано или късно се изпарява.

Някога Премиерът – Слънце обещаваше, че ще построи завод за боклук стига да го изберат за кмет на София. Да, Станишев му пречеше, докато преди две години седна и в неговия стол. Странно, обачеСтанишев продължава да му пречи... сигурно защото не му остави достатъчнто пълна хазна, благодарение на която единственото което си позволява в момента е да постави управлението на страната на Автопилот и да пълни хазната с популизъм...

Последвайте канала на

Novini.bg
2510 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
rohko oko

2011.10.13 | 13:23

14
Благодарим ти Серго, че написа тази пиеса. Сега благодарение на теб си плащаме цената, затова че оставихме хора, които не са в час с времето да гласува за теб. Благодарим ти Серго за това че твоите министри присвояваха безпризорно години наред държавни средства и влагаха парите в така необходимите ни хотели, Благодарим Серго за отсечените гори на местата на които има вече доста грандизни постройки, стоеки безлюдни. Благодарим Серго за това, че остави Доган да присвои милиони държавни средства инвестирайки ги в себеси. Благодарим Серго за анархията, която се ширише в държавните институции, за безкрайно многото хора, които заемаха длъжности без да извършват никаква дейност. Благодарим Серго за 10левовто увеличние на заплатите за коледа, с които 10лева хората си купуваха всичко необходимо. И т. н. и т.н
MDA

2011.10.13 | 13:21

13
Плъхът-хрантутник, цял живот пирувал и благоденствал на гърба на народа, за чийто хладилник той се бил загрижил. Човекът без трудова книжка, който разбира от всичко. Това си ти Сергей, съсел гладен. Защо ли не се намери заменка със декар в руската тайга да ви пратят барабар с чинията ви.
Кик

2011.10.13 | 13:21

12
Виж сега приятел. Ако една управляваща партия има желание да промени нещата- МОЖЕ. Може ли който и да било да бие, рита по главата и дори да хапе полицай. Кой кове законите????? Кога ще разрешат на полицаите да стрелят не със стоп патрони а със бойни??? И да могат да се защитават дори и само да са ги обидили не анално а вербално. Иди да обидиш полицай в щатите! И гледай какво става сега! Полицай като можеш да набиеш- какво да говорим за данъчен или пък каквото и да било там длъжностно лице. И как да работят тезо които трябва да следят за спазването на законите- след като всеки може да ги лупка??? И какво прави управляващата ГЕРБ с всичката власт в ръцете- НИЩО..... Вижте ПОЛША- криза не я лови. И защо???? Защото има яко селско стопанство- каквато и криза да има - без храна не може. А нащето селско стопанство как да се развива???? Ще гледам аз 50 прасета или телета да кажем и ща дойде някой ( може и българина да е) да ми ги краде. И аз не мога да го гръмна, щото човека имал права. Егати- аз съм дал 4000лв примерно да ги гледам и той ще ми влезе в земята да ги краде? И аз не мога да го гръмна??? Как така бе? Кога ще се промени това? Все едно да кацне на ръката ми някой голям комар и аз да не го убия- какво толкова ти прави??? Само малко кръв ще си пийне и ще отлети. Свободна продажба на оръжие и трябва на тази държава и да имаш право да защитаваш имота си. Полицай стреля със стоп патрон във въздуха и с колегата му двамата биват пребити като кучета от цигани????? Не може да бъде НОРМАЛНО. Как да си защитят имотите нормалните хора тогава ще попитам аз?????? Замислете се малко господа управляващи! Зашото от моите данъци идват вашите заплати. Или за вас заплатите наистина не са от значение?????? На какво разчитате тогава??? Този народ ще се събуди скоро- вервайте ми. Демокрацията наистина работи. Ще ви кажа само едно ДЕМОКРАЦИЯ=СПРАВЕДЛИВОСТ. Като не може да защитите хората- позволете им сами да защитават имотите си. И като за финал само да кажа, че не съм привърженик на Атака, но се надявам Сидеров да прочете това и да го използва за предизборнята си кампания. Ако не той - друг да е. Амин! Господин Станишев ако яхнете тази вълна може дори да станете президент.
ATANAS

2011.10.10 | 22:41

1
A po vremeto na Sergei po razli4na li be6e policiata. za6to togava pravitelstvoto ne i dade pravata za koito govorite. Ako sega6noto moje to prdi6nite pravitelstva ne mojexa li ili gledaxa edinstvenno kakvo da otkradnat i razdvijvaxa policaite edinstvenno kogato gramhexa nakoi izvecten bandit /dosta pati texen sadrujnik vav nakoa ot mnogobroinite im firmi/ A na policaite vinagi im e bilo po udobno da spirat za vinetki vmesto da ni pazat ot prestapnicite. Ne znam z6to truda im e parva kategoria misla 4e proverkite na vinetki i grajdanska mogat da gi pravat i pensionirani u4itelki.
обективен

2011.10.13 | 13:19

11
бих добавила, че живеем в комикс. Днес разбрахме че Бойко рисува скици като Пикасо по време на МС?! WTF? явно му е скучно и не разбирам що го тормозим човека с несвойствени неща. Даже бил българския Гоген, Конан Варварина дори.. Абе аре стига вече с тия анимационни герои!
dasdasd

2011.10.13 | 13:19

10
Ей,Серж,е да ти е*а родата до девето коляно."Животът у нас е пиеса на абсурда",все едно стандарта на живот при ГЕРБ се е повишил или понижил драстично или са се случили кой знае какви неща,че да е така...Вие какво направихте за цялото си управление,че сега народът да не е в това положение бе,съсел проклет!Не че защитавам Борисов,но това изказване на Станишев е пълна лицемерщина и безобразие..
ЦАР КИРО

2011.10.13 | 13:17

9
СМЕШНИКА СТАНИШЕВ Е ЕДНО МАЛКО ,ГРОЗНО,КОМУНИСТИЧЕСКО ПЕДАЛЧЕ.ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ В БГ - БУМ НА ЦИГАНИТЕ,НЕРАБОТЕЩИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ПРОМИШЛЕНОСТ СА ЗАСЛУГА НА БКП/БСП.ДОКАРАХМЕ Я ДО ТАМ СЛЕД ТУРЦИТЕ И МАНГАЛИТЕ ДА НИ ВИКАТ ГЯУРИ!!!!Е ЗАЩО СЪРБИЯ И ПОЛША ИМАТ РАБОТЕЩО СЕЛСКО СТОПАНСТВО-ПОЗНАЙ! АМИ ТАМ НЯМА И НЕ Е ИМАЛО ТКЗС/ДЗС . ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ!!!!
AJ4A

2011.10.13 | 13:16

8
Най-големият абсурд е комунистите да говорят за абсурди в държавата. Най-голямото недоразумение в държавата е Сергей Дмитриевич Станишев да се изживява като министър-председател и лидер на партия, било то и комунистическата! Другарю Станишев, цял живот не можеш да се отблагодариш на сценаристите на тази пиеса на абсурда, че такъв абсурден "актьор" като теб са включили в сценария си! Безсрамник - точно ти ли ще говориш за абсурди, ти и жалката ти партийка на ЛЕВИ ........ КАПИТАЛИСТИ!
SHOPA

2011.10.11 | 16:43

7
По-добри артисти от вас в такива пиеси на абсурда няма! Знаейки режисурата и следвайки измисления от вас сценарии вие дълги години преди и след промените играхте пиесите на абсурда. Сега виждайки, че нещата се изплъзват от контрол сте готови да платите всякаква цена за да останете на сцената. Жалко, но трябва да смените клишетата!
Do SERGEIII

2011.10.11 | 16:43

6
Абсурда в тази държава е ,че ви има,че докато не измре поклолението с промити мозъци няма как да се оправим. Абсурда е,че педераст беше премиер в АБСУРДИСТАн. Но истината е ,че щом ревете значи държавата върви в правилната посока.Не може демократи да се наричат хора до вчера били в БКП и БСП,няма такъв абсурд. Абсурд е ,че ти и твоите помяри от тройната коалиция не сте в затвора, Е ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ АБСУРД,свиня комунистическа..
nihilist

2011.10.11 | 16:40

5
Какво сте се разцвъркали за Станишев!!! Това ли ни е проблемът???Случват се далече по-важни неща в държавата. Събитията в Катуница!! Затварянето на болници (само в Девин 15 души починаха заради липса на болнични места)!!!!С 50% се е увеличила безработицата сред младите 40 000 през 2008 до 60 000 през 2011!!! Тотален правителствен контрол над медиите (включително и Интернет)!!! Изритаха ни от Шенген!!! Парното, токът и горивата се покачват а доходите намаляват!!!! България e в рецесия, ценови шок, иконимическа стагнация и финансов колапс, а управляващите друсат танци с Веско Маринов и стават почетни художници!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини