Бойко Борисов: Страните от ЕС да направят пенсии като в България

  • 04 октомври 2011 14:10

  • 15561
  • 3
Бойко Борисов: Страните от ЕС да направят пенсии като в България
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предлага страните в ЕС с дефицит по-голям от 3 на сто да направят пенсиите колкото са в България, каза това след разговорите с премиера на Чешката република Петър Нечас, които се проведоха в рамките на официалната визита на българския премиер в Прага, предаде БТА.

Министър-председателят отбеляза идеята за промяна в българската Конституция, където да бъде записано, че никое правителство не може да си позволява повече от 3 % бюджетен дефицит и препоръча всяка държава от Европейския съюз да направи същото. "И сега закъсалите държави, които търсят помощи, ако приведат пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще излязат от дефицита" мотивира се Борисов. "И ние искаме да направим пенсиите по 2000 евро, защото възрастните хора го заслужават, но веднага бюджетът ще отиде на червено и ще отидем да се наредим за пари пред Международния валутен фонд", допълни той.

"Що за популизъм шества из Европа, да бъдат любезни да си въведат подобни правила, каквито въвеждаме ние. Няма какво да се събират всеки ден, давам ви пример - тези, които имат по-голям от 3%  бюджетен дефицит, да направят пенсиите колкото в България", заяви министър-председателят. Той отбеляза, че България и Чехия са сред 6-те най-дисциплинирани страни в ЕС, на които им се вдигат кредитните рейтинги, които изпълняват подписаните ангажименти и задължения. Влизането в Еврозоната от цел в момента се превърна в изчакване, за да се видят процесите там. "Не искаме да влезем в място на дългове", каза премиерът и препоръча финансова дисциплина на принципа "колкото държавите изкарват, толкова ще харчат". "Никой не е длъжен да вади от собствените си бюджети, на своите данъкоплатци, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани", каза той. По думите му има начин да се подпомогнат бедните и изостаналите и това е чрез Кохезионната политика, чрез еврофондовете.

По отношение на Шенген министър-председателят отбеляза, че България е изпълнила всички изисквания, което означава, че ЕС
се пази по шенгенски от нас и към този момент.

Последвайте канала на

БТА
15561 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.26 | 10:13

2
Българи, чух днеска по радиото буквално следното: Боко Гьонсуратска тиква наставлява западните демокрации да били напривили пенсиите "както са в България" (средният размер на пенсиите в Б-я е около 70-80 Евро!!!)и тогава за 2 години тези държави, които били застрашени от фалит щели да се стабилизират и щели да станат като българия - финансов рай! Такова нахалство с бай ганьовски тепегьозлук направо не е за вярване - вместо да търси начини да малко от малко да отпусне примката от шията на Българите този башибозук съветва другите държави да станели като нас и дава за пример ТОЧНО ПЕНСИИТЕ! Това са много опасни и злокобни изцепки на Боко, който не от вчера се опитва да пробутва по света и у нас ной-големите си провали като дивни достижение на Боковизма!!!!Тиквенико, простащнита ти и идиотизма, които демонстрираш, са злокачствени. Аз не знам кой разумен човек би могъл дори и да си помисли да гласува за теб и за твоята парцалена кукла дето Рошка, дето не се вясва на НИКАКВИ ДЕБАТИ - нито радио, нито телевизионни! Повръща ми се от злокачествения български гербаризъм! Това е всичко друго, но не и демокрация през 21-ви век!!!Българи трябва да изметем гербаризма час по-скоро, защото тоя идиот Боко ще ни унищожи от глупост и лакомия! ДОЛУ ГЕРБ!! !Да живеят Българите!
гост

2016.10.26 | 10:13

3
Нямам думи, вместо да прави магистрали да беше започнал да съживява българската икономика, за да не се налага да внасяме и ядем ГМО продукти.

2016.10.26 | 10:11

1
Боко, нагъл си и малоумен! Защото ако развитите западни демокрации се напънат, те лесно могат да си приведат икономиките им в ред и да продължат да богатеят, а как Българите ще заработваме пари, след като гербарите последователно унищожавата икономиката, малкият и среде бизнес! Думата РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ не ти е позната ! Не си чувал за ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ в икономиката! В главата са ти само компири, чушки и домати! Ма кво ти говоря , я по-добре иди ритни му едно мачле! Що ще му мислиш, като не ти трябва!

Добави коментар

Водещи новини