Станишев: БСП играе с отбор „А”

  • 13 септември 2011 14:58

  • 1651
  • 13
Станишев: БСП играе с отбор „А”
© Булфото

Абсолютно не приемаме тезата на председателя на парламента Цецка Цачева - за закриване на парламента или ваканция около изборите.

Истинският мотив за искането на такава ваканция е, че от ГЕРБ не могат да направят кворум, заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.


„Споменете си колко пъти ГЕРБ скачаха и казваха - колко е важно да работи парламентът и в първите седмици дори си носеха закуски и вода в пленарна зала. Сега прилагат всякакви хватка, за да правят изкуствено занижени кворуми. Ваканцията обслужва само кампанията на управляващите, защото има около 20 депутати от парламентарната група, които са кандидати за кметове”, обясни Станишев. Според него, не само БСП, но и всички други парламентарни групи трябва да се противопоставят срещу това. Станишев смята, че ГЕРБ няма и законодателни инициативи и затова дори в пленарен ден от миналата седмица са работили само един час.


„Що се отнася до отсъствията на депутатите – когато съм имал ангажименти, съм уведомявал Цецка Цачева. Работата на лидер на партията не може да се сведе само до седене в пленарна зала”, заяви Станишев.


Попитан за вота на недоверие към правителството за провал на цялостната политика, за който от ПГ на Коалиция за България и ДПС говореха преди лятната ваканция, той обясни, че вотът на недоверие не може да бъде самоцел. „Внасяли сме вотове на недоверие към това правителство, когато сме виждали пълни основания”, поясни Станишев.


Той припомни и че в началото на управлението от ГЕРБ са заявили, че е приоритетно влизането на страната в евро зоната. „Нищо лошо, но наред с това държавата спря плащанията към бизнеса. Решението им да спрат тези разплащания, за да постигнат нулев дефицит през 2009 г., уби голяма част от българските фирми, особено в сферата на строителството”, подчерта лидерът на левицата. Според него, наред с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, пряка отговорност за това носи и Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Той е част от политиката, която фалира десетки фирми. И до днес държавата дължи около 250 млн. лева на бизнеса, а към общините задълженията са около 200 млн. лева”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.


Кандидатпрезидентската двойка на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та ФренскаСтефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е перфектна за президентската институция. Разчитаме на много силна кампания. Всеки един от тях има своя добър рейтинг, а съчетанието ще доведе до силна мотивация у хората да гласуват. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.


„Искам да видя точно кой ще бъде кукловод на Калфин и Данаилов, как точно ще ги управлява”, отговори Станишев на коментар, че Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е в основата на избора на левицата за кандидат за президент и вицепрезидент.


„Не съм се съмнявал, че БСП ще бъде на балотаж срещу ГЕРБ на президентските избори, още преди номинирането на Данаилов за кандидат - вицепрезидент”, отбеляза Станишев. Той посочи, че е пътувал много из страната през последните седмици и според него, се усеща, че все повече са недоволните граждани от настоящето управление. „Въпреки това все още има хора, които не вярват, че ГЕРБ може да бъде съборена на изборите. Те казват: „не сме доволни от тях, но те имат цялата власт, как можем да преобърнем такава мощна машина?”. Убеден съм, че нашата двойка ще даде много сила и вяра на хората, че това може да се случи”, заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.


Той посочи, че все още не са водени разговори с ДПС за президентските избори, а и остава твърде малко време до вота. „Нашата стратегия е – мобилизация на цялата левица, а накрая обединение на всички хора, които не харесват как се управлява България”, категоричен бе Станишев.


Той каза, че в един от следващите дни Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в ще представи своята конкретна визия за ролята си в президентството и допълни, че един от ясните мотиви на Данаилов да се ангажира с президентската кампания, е бил да бъде защитник на българската култура и духовност. „Той го умее, доказал го е като министър на културата, като е постигнал много за театъра, киното, читалищата. Освен той умее да отстоява позициите си много аргументирано. Това са възможно най-добрите кандидатури и БСП играе с отбор „А”, категоричен бе Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1651 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
-

2011.09.15 | 14:27

13
A от къде са задълженията към бизнеса през 2009г. от Тройната коалиция. Така, че просто не ми говори кой е фалирал бизнеса в България Сер-Гей!!!

2011.09.15 | 14:27

12
Aбе не сме доволни и от вас.... И вие точно на това разчитате, че от двете лоши трябва да избираме по-малко лошото. Печелите вие, че другите се разцепиха във вътрешно партийни борби. Губим всички ние обикновените хора !
Hades

2011.09.15 | 14:27

11
Ах, Серго, колко си плиткоумен. Достатъчно бяхте на власт. Така или иначе, пак нищо няма да направите.
Гого

2011.09.15 | 14:27

10
Всички са мизерници и Герб и Бсп за двайсет години държавата не е мръднала във нито едно отношение а затъва още повече. Чакам да се кандидатира Фред Флинстоун нали Б.Б ни връща към каменната ера.
kinesiotapebg.eu

2011.09.15 | 14:27

9
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

2011.09.15 | 14:27

8
Да Гого ! Преди малко повече от две години не можех да гледам тоя охлюв Серьожа и казвах на всички, че който и да дойде след него няма как да влоши нещата повече... Е оказа се, че жестоко се лъжа ! Нещата станаха много по-зле и то не защото Сер-гей е бил кадърен, а защото тия след него се оказаха още по-некадърни. Вече не знаем за кого да гласуваме, а и дали изобщо ? Най-добре е световната банка да ни назначи правителство от немци и японци и нещата да се оправят най-после, че така не се търпи повече ! Държа да съобщя, че не съм гласувала за ГЕРБ, но се радвах, че спечелиха.
владо

2011.09.15 | 14:27

7
Поне излез с името си като пишеш - аман от анонимници!всички знаем, че идеален вариант няма - ако имаше е ясно от кого да избираш!Но от 2 кофти кое да изберем? При гей Сергей свет. криза нямаше - излъга ,че е оставил резерв от 8 млд.,оказа се ,че дефицита е 1,5 мрд.Тройната ограбителница краде безконтролно - дори и агента - бракониер Гоце си малча! Еврофондове ,заменки, Масларова открадна 11 млн от ремонт на сграда - и това е само видимата част!Не казвам ,че тия са цвете - но работят и се вижда! Ела в Бургас да видиш кво става - подобно нещо не е правено от 20 год.,всички магистрали се работят, отвориха ни спрените на 100% при Станишев еврофондове! Виж около нас кво става - Гърция агонизира, Ирландия - също, Испания и Италия са на ред - ние сме стабилни! Е няма увеличение на заплати ,но не са и паднали! Прераздутите строителни вакханалии спряха, но то все някага щеше да стане! А и предпочиташ може би Доган да "разпределя парите в държавата",както при Станишката?Ако е така - гласувай за червено - турската мъгла- знаеш какво ни очаква?Избора си е твой!

2011.09.15 | 00:08

3
Уважаеми Владо, и да си напиша името пак не се познаваме, просто не мисля, че това е важното тук. Съгласна съм с нещата, които казваш за управлението на Станишко и сие, но Бойко обеща, че ще промени нещата, а две години по-късно - това не се случва ! Пак има кражби в огромни мащаби, само че крадат други ! Пак има протекции над определени фирми, чухме с ушите си дори самия премиер да нарежда спиране на данъчни проверки и какво последва ? Абсолютно нищо ! Вие симпатизантите на ГЕРБ имате селективна памет. Помните грешките на другите правителства от преди 5-6 години, но услужливо забравяте тези от преди 3-4 месеца ! Говориш за Масларова и Доган - да, за затвора са ! Както и Цецо - 6-те апартамента от консултантска дейност или не ... от трудов стаж ?! Казваш, че заплатите не са паднали ??? Напротив, когато разходите ти скочат в пъти, а заплатата - не, значи доходите ти са намалели ! Казваш: световна криза е ! О.К. а за Румъния не е ли ??? Дори те са по-добре от нас ! Казваш Гърция фалира ! Добре, а да си чул там масово да се самоубиват и да убиват децата си от бедност ? Казваш: в Бургас се строи ! А колко български туристи посетиха Бургас тази година ? Повече ли бяха от преди две-три години ??? Едва ли ? Казваш: всички магистрали се работят ! Нека ! Въпроса е след още две години ще има ли кой да пътува по тях ? Основна грешка на това правителство е, че уби бизнеса и това никога няма да им простя, нито аз, нито всички хора, които закриха фирми или на които това тепърва предстои ! Трябва да си пълен глупак да убиваш кокошката, която ти снася яйца ! Е ГЕРБ го направиха и с това изгубиха и уважението и подкрепата на повечето хора, които гласуваха за тях ! С уважение: Нина !
владо

2011.09.15 | 14:26

6
Така вече си е друго нещо- с уважение и от мен Нина!Естествено ,че след 20 години крадене и бакии няма как за 2 год. и всичко да е ок - това мисля ,че е ясно!Опитаха да вкарат в затвора доста хора ,ноооо "независимата" съд.система е така конструирана, че не да вкарва ,обратното - да има хиляди вратички за да не влязат в затвора "наще хора"/ мисля ,че и с това ще се съгласиш- все нямало доказателства?/!Пример - убийството на Борилски във Франция- докараха им 70 тома доказателства и ги пуснаха; добре ,че стана международен скандал та в последствие ги осъдиха! Убийства и самоубийства има навсякъде по света - Ню-Йорк е градът с най-много престъпления на глава от населението ,а най-много самоубийства има в Швеция!?Но това няма как да е показател - виж в Румъния точно не знам как е ,но надали ще е нещо по-различно.Колкото до Бургас - става въпрос за 4 най-голям град в България все пак,може би дори вече 3я.През лятото оттук минават 1000-1200хил. туристи- мисля ,че не е зле да изглежда добре,както е сега./елате някой път и ще се уверите сама/Бизнеса навсякъде пострада ,не само тук - брат ми живее отдавна в Германия - по последни данни има фалирали за последните 2 год.повече фирми ,отколкото за предишнити 15 год.Такива примери може да си посочваме дни наред! Винаги съм мислил ,че от черногледство няма смисъл,че са трудни времена е ясно,но от повечко негативизъм по-добри няма да станат! Не казвам ,че Герб са безгрешни,то да крадеш и криеш данъци стана национален спорт,сигурно и тия крадат. Но за пръв път от 20 год. виждам нещо наистина да се прави реално , а не само на думи - както беше и при сини, и при червени, а за турците пък въобще да не говорим! Затова и писах ,че от 2 злини трябва да изберем по малката , а това определено не е БСП-ДПС тандема, но всеки решава за себе си!Пожелавам ти Успех - и на изборите, и в живота
Нина

2011.09.15 | 14:25

5
Уважаеми Владо, след като ''безпристрастен'' съдия те обяви за победител в ''дуела'', не ми остава друго, освен спортсменски да те поздравя ! Аз не знаех, че се дуелираме, мислех, че просто споделяме мнения и ако беше успял да промениш моето, може би щях наистина да призная, че си победител ... както и да е ! Лесно се говори за позитивизъм, когато живееш добре, опитай да направиш оптимист един безработен, който храни семейство с една социална помощ и погасява заеми в същото време ! За съжаление това са болшинството българи в момента ! И аз не искам да се връща на власт БСП/ДПС, но за съжаление това ще се случи и вината няма да е на избирателите, а на всички правителства, които в последните 20 години ги карат да си спомнят с носталгия бай Тошо и да го припознават (логично) в столетницата ! Успех и на теб и на всички българи ! Дано оцелеем - не благодарение, а ВЪПРЕКИ правителството на ГЕРБ !!!
сиса

2011.09.15 | 10:16

4
стонишев да говори глупости на дебелоглавия си електорат. той като беше на власт какво направи. на бсп постоянно някой им е виновен. некадърници.
Сия

2011.09.15 | 00:05

2
БСП предложи наистина качествена президентска двойка.Това са управленци, които няма да ни срамят по света, а ще прибавят авторитет на страната.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини