Сирийски въстаници показаха "екзекуция" над терористи от ИДИЛ (видео)

share

Сирийски въстаници показаха на терористи от "Ислямска държава" как трябва "правилно" да се екзекутират военнопленници. Сирийците са заснели клип със своята версия на този "процес" и са го качили в интернет.

Кадрите показват как десет сирийски войници от Сирийската свободна армия извеждат към мястото на екзекуцията в пустинята десетима терористи от ИДИЛ. Пленниците са облечени в същите оранжеви роби, в каквито биват екзекутирани жертвите на ислямистите. След това заложниците със завързани ръце падат на колене. Действията на войниците зад тях напълно повтарят тези на изродите от ИДИЛ - те опират пистолети в главите на пленниците. Но тук свършва приликата с екзекуциите на терористите.

Сирийците прибират пистолетите, свалят маските си и си тръгват. Вместо тях се появява имам, който обяснява на терористите: "Това не са нашите принципи. Ние не сме зло". Самият клип носи заглавието "Мюсюлманите не са престъпници".

Всички пленени терористи от ИДИЛ остават живи и са изпратени в затвор, пише Блиц, цитирайки The Daily Mail. Свободната армия на Сирия е една от най-големите въстанически въоръжени групировки в страната, които водят въоръжена борба срещу властта начело с президента Башар Асад. В същото време сред враговете на Свободната армия на Сирия е и групировката "Ислямска държава".

Водещи новини

Още новини