Instagram променя един от най-важните си алгоритми

  • 02 май 2024 14:44

  • 962
  • 0
Instagram променя един от най-важните си алгоритми
© Freepik

Instagram променя своя алгоритъм за интеракция с Reels, за да даде приоритет на "оригиналното съдържание", съобщи блогът на социалната мрежа, цитиран от "Денар" и БТВ. 

На първо място, това ще има най-много последствия за акаунтите, които публикуват предимно клипове на други потребители. Освен това акаунти с по-малко последователи, но публикуващи собствени видеоклипове, ще получат по-добра видимост.

В публикация в блога компанията каза, че се опитва да "коригира" начина, по който класира акаунтите, защото, както се казва, "исторически погледнато, създателите с много повторни публикации и последващи действия са достигнали до повече потребители, отколкото малките създатели на оригинално съдържание".

Не е ясно какви промени ще направи Instagram, за да "изравни" силите, но подчерта, че алгоритъмът вече няма да дава приоритет на акаунти с повече последователи.

Промяната в класификацията на съдържанието трябва да влезе в сила през следващите месеци, докато промяната на "оригиналното съдържание" вероятно ще се усети много по-рано.

Instagram казва, че активно ще поставя "оригинални" клипове в предложения вместо повторно публикувани видеоклипове, когато забележи, че съдържанието е идентично на много места.

Също така, когато някой публикува отново нечие друго съдържание, ще има индикация кой е оригиналният създател. Това няма да важи за мемета.

"Мета" ще криптира от край до край съобщенията във "Фейсбук" и "Инстаграм"

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини