Граждани подадоха сигнал на 112 за петел, кукуригащ в столично училище

  • 02 май 2024 15:07

  • 5695
  • 5
Граждани подадоха сигнал на 112 за петел, кукуригащ в столично училище
© Getty images

Петел кукурига в двора на столично училище в "Красно село".

Лъчо е подарък на школото от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство “Пейо К. Яворов”. Появата му обаче не останала незабелязана от хора в квартала, разказа пред „Телеграф“ директорът на училището Асен Александров.

„Ние имаме 4 кокошки от две години. Досега не сме купили петел, защото знаехме, че ще се разпискат хора от квартала, което й стана, защото им вдига много шум. Срещу Лъчо има сигнали на телефон 112“, сподели Александров. 

Нервак подаде жалба срещу кукуригащ петел

„Господин Петльов е и символ на училището. Той символизира началото, решителността и събуждането към нови идеи. Не всеки оценява живописното кукуригане на петел в ранни зори. Има хора, които предпочитат тишината и спокойствието на утринния си сън. Тези “нелюбители на петли” често аргументират, че петелът нарушава утринната тишина и мир, и настояват за неговото премахване от училищния двор. Те възприемат господин Петльов не като символ на общността, а като нарушител на спокойствието. Въпреки техните оплаквания мнозинството оценява нашето пернато чудо като част от училищния дух“, пише във социалните мрежи директорът на школото. 

Идеята с този петел е да се покаже на децата как се мътят пиленца, когато той оплоди яйцата. А те са вкусни и със специално предназначение. „Досега имаме много интересна практика. Ученик, който направи добра постъпка, получава награда - обяд с директора в училищния стол с омлет от наши яйца. Те са много жълти и вкусни“. „През лятната ваканция бяхме събрали яйцата от 10-15 дни и направихме крем-карамел, с който почерпихме всички учители“,  казва още Александров.

Самите ученици ходят с учителките да се радват на пернатите, но една учителка се грижи за тях основно.

В училището има и оранжерия. В нея растат марули, краставици и домати. Тя е 10 квадратни метра. През април и май вече има и краставички, казва още ръководителят на училището.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5695 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Путин

2024.05.05 | 17:18

5
Тази. Завис. Идва. От. Дърти. Бабичка. Дето. Цял. Ден. Се. Занимават. Със. Клюки
Путин

2024.05.05 | 17:16

4
Какво. Им. Пречи. Петела. Тъпанари
София е свободна ......

2024.05.05 | 09:18

3
Напомня им ,че са селяни и се нервират !!

2024.05.02 | 16:02

1
Браво на училището.

2024.05.02 | 16:04

2
Бтаво и на петльо, само гаднярите от квартала да не го направят на чорба.

Добави коментар

Водещи новини