Тодор Батков-син - част от листата на ГЕРБ в Смолян

  • 02 май 2024 14:48

  • 2395
  • 10
Тодор Батков-син - част от листата на ГЕРБ в Смолян
© ГЕРБ

Тодор Батков-син ще бъде част от листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в Смолян.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

За това става ясно от негова публикация в мрежите. Все още не е ясно дали той ще бъде водач на листата на партията. 

"Без да се замислям приех поканата на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край", написа преди два дни синът на най-дългогодишния собственик и управител на ПФК Левски.

"Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя между Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на миналия век е построил и дарил паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Чепеларе (Малката Шипка). Дядо ми Костадин Батков, е бил един от най-изявените журналисти и публицисти от Родопите, автор на множество публикации и книги. Брат му, проф. Анастас Батков, е бил един от най-видните хидростроители в България – бил е двигателя за изграждането на ВЕЦ Асеница, Баташкия водносилов път, каскадата Белмекен – Сестримо, ПАВЕЦ Чаира, язовир Бели Искър, съвременното водоснабдяване на София и други. Много са инициативите в Родопите, осъществени с подкрепата на моето семейство – храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден днешен, е председател на Сдружение „Св. Висарион Смолянски“, което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които независимо от успеха си, не са загубили връзка с корените си и обичат Родопите. От малък съм закърмен с любов към Родината, към родния край, към родопски песни и обичаи, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!

Това чувство ме мотивира да поставя на заден план личните си интереси и бизнес, и да се посветя на каузата да поставим Родопите там, където им е мястото на картата на България и на Европа! Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой трябва да се бори за нас в София!

В момента, Ропите са изправени пред уникален исторически шанс да станат привлекателно място за живеене, за създаване на семейство и за изграждане на социални връзки. Повече от 60 години, Родопите системно се обезлюдяват поради липса на икономическа и социална перспектива. Така нареченият „възродителен процес“ прогони и обиди десетки хиляди честни и работливи родопчани, които бяха принудени да се заселват в чужди земи, на непознати места, сред непознати хора, далече от роден дом и родна стряха. Демокрацията, вместо да създаде възможност този прекрасен край на България да се възроди, допълнително принуди нова вълна от хиляди родопчани да загърбят родното си място и да отидат на гурбет, за да си осигурят насъщния", пише той.

Пандемията от Ковид показа, че все повече професии позволяват дистанционна работа, а все повече европейци и българи бягат от големите градове и избират чистия живот сред природата. С помощта на европейските фондове и чрез реализация на основни инфраструктурни и социални проекти, Родопите могат да станат райско кътче, с добре платени работни места, сигурна среда, качествено образование, добър социален живот и свързаност с останалия свят. С общи усилия, можем да отворим Родопите за България и света и да върнем нашите братя и сестри в родния им край!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2395 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Този за нищо не става

2024.05.02 | 15:10

1
пък и е толкова грозен

2024.05.02 | 17:55

10
Ама има пари да ви купи, целия род три пъти!!

2024.05.02 | 15:33

3
не става за еб.не

2024.05.02 | 15:32

2
Изродите ни пробутват децата и внуците си..
Баце

2024.05.02 | 17:53

9
Умри у говна, Гяур изкецан!

2024.05.02 | 16:28

5
Така Е!
Цзц

2024.05.02 | 17:25

8
На Бай Ганьо сина му
патриот

2024.05.02 | 17:10

7
няма отървава от тия
Груева

2024.05.02 | 16:38

6
Ти да видиш!
????

2024.05.02 | 16:23

4
КОГА порасна, КОГА водач на листа СТАНА и то ЧАК в Смолян?!?!?!?! И, ТО от ОПГ"герб", от НОЩНОТО ШКАФЧЕ!!!????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини