Още един инвеститор с мерак да строи тузарски комплекс край Варна

  • 02 май 2024 14:45

  • 4537
  • 0
Още един инвеститор с мерак да строи тузарски комплекс край Варна
© Freepik

Жилищен комплекс от 12 къщи с басейн и детска площадка предстои да бъде изграден в местност „Орехчето“, с. Звездица, община Варна. Инвестиционното предложение е на варненската компания „Варимпекс“ ООД и е качено в сайта на РИОСВ-Варна за ОВОС.

Село Звездица, където предстои да бъде изграден комплексът, се намира на 10 км от Варна в посока Бургас. Разположено е в район, намиращ се близо до морето. Най-близкият плаж е във варненския квартал „Аспарухово“.

Всяка една от къщите ще е с височина 7 м и разгърната площ около 270 кв. м и ще разполага със закрит гараж за два автомобила. Предвижда се в комплекса да се реализира и парково озеленяване, което ще обхване 70% от площта на имота. То ще включва и високи дървесни видове, както и озеленени покривни тераси, пише в инвестиционното предложение.

Чуждестранен инвеститор вдига чисто нов жилищен комплекс край Варна

Заинтересованите страни имат 14 дни, за да изразят своето мнение по проекта, считано от 1 май 2024 г, се посочва още на сайта на РИОСВ-Варна, посочва Economic.bg.

Кой е инвеститорът?

„Варимпекс“ ООД е дружество, което се занимава с много дейности, включително инвестиции в недвижими имоти, хотелиерство, транспортни и спедиторски услуги. Регистрирано е през 2000 г. във Варна. Управител на компанията е Кателина Георгиева, а сред съдружниците е офшорното предприятие „Бел Алианс ГмбХ“, регистрирано на Сейшелите, което притежава 99.96% от капитала на строителя, според данни от Търговския регистър.

Интересът от страна на инвеститорите към Варна през последните месеци очевидно се засилва. Само за два месеца това е второто инвестиционно предложение за строителство на затворен комплекс от къщи край морската ни столица. Наскоро израелски инвеститор заяви намерение да изгради комплекс в с. Бенковски, Община Аврен, Област Варна. Населеното място се намира на около 3 км от главния път Бургас – Варна.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4537 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини