Катар гони Хамас?

  • 02 май 2024 16:41

  • 1347
  • 2
Катар гони Хамас?
© Getty images (архив)

"Властите в Катар вероятно смятат да изгонят ръководството на палестинската терористична организация Хамас от страната, това написа израелската медия нюзру, която се позова на саудитския вестник "Аш Шарк ал Аусат".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2069

"Според изданието от консервативната близкоизточна монархия лидерът на Политическото бюро на екстремистката арабска групировка Исмаил Хания (на снимката), който от 12 дни е в Анкара. По време на срещите си с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, външния министър Хакан Фидан и други официални лица Хания е започнал да сондира почвата за пренасянето на ръководството на Хамас в Турция", добави медията от Еврейската държава.

Ердоган се срещна с лидера на "Хамас" в Истанбул

"Дипломат номер едно на Анкара днес заяви: Република Турция няма да издава разрешително за пребиваване на господин Исмаил Хания", написа още нюзру.

"По-рано членът на Политическото бюро на Хамас Муса Абу Мазрук заяви, че ръководството на неговата организация може да се премести в Йордания, ако то бъде изгонено от Катар", добави израелската медия.

"В отговор от външното министерство на Йордания заявиха, че няма да приемат нито един член на Хамас на територията на страната", допълни изданието от Еврейската държава.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1347 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nazi SS

2024.05.02 | 17:00

1
Ако, Люляка се изпразни в устата ми , ще стана ли истински нацист, като Бандера и Зелю?

2024.05.02 | 18:02

2
Педал няма да станеш щото вече си.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини