Лекари ще бдят над Алексей Петров

Булфото
share

Водещи специалисти от „Токуда” и „Пирогов” ще консултират незабавно Алексей Петров по разпореждане на съдия Румяна Ченалова.

Това става, след като защитата на основния подсъдим по делото “Октопод” няколко пъти изтъква влошеното му здравословно състояние. Съдията запозна всички в съдебна зала със здравния статус на Петров, който е видимо отслабнал. Той е постъпил в болницата на затвора в София на 4 май с диагноза двуетажна дискова херния.

Там е престоял до 22 май. Има изготвени епикризи, удостоверяващи поставените диагнози, проведеното лечение и назначените изследвания. Препоръчано е провеждането на физиотерапия. След изписването Алексей Петров е поискал консултации с невролог заради силни болки в кръста. При направения преглед е установена дископатия на лумбални прешлени. На 1 юни е проведена консултация с ортопед и са констатирани данни за подагра и артрит. За по-обстойно изследване е назначен скенер на таз и бедро.

Последвал нов преглед с ортопед, който се е запознал със стари изследвания на Петров, според които той има проблеми в лявата тазобедрена област и ляво коляно, страда от косартроза.
Според лекаря състоянието на пациента не изисква спешни изследвания и назначил рентгенография, която да установи има ли динамика на заболяванията. 4 дни по-късно Алексей Петров се е оплакал от силна болка в лявата сакрална област и десния крак.

Ден по-късно лекарите от затворническата болница му назначили скенер и ядрено-магнитен резонанс, които да бъдат направени на 4 юли в МВР болница.

Адвокат Лулчева обаче изрази нежеланието на клиента си тези изследвания да бъдат направени точно в това лечебно заведение заради влошените отношения на бившата барета с МВР.

В крайна сметка градските съдии разпоредиха Алексей Петров да бъде прегледан от посочените от неговите адвокати специалисти.

Съдия Румяна Ченалова смята, че няма никакви пречки и дори е необходимо да бъдат направени тези консултации с външни специалисти, като посочи, че болницата в затвора не разполага с необходимите техника за извършване на специализирани изследвания.

На днешното заседания бяха разпитани двама свидетели - Николай Въжаров и Вълко Вълков, не се явиха други двама редовно призовани - Петър Петров и Катерина Ножарова.

Водещи новини

Още новини