ГЕРБ-СДС: Наследникът на ДС Васил Терзиев спря изграждането на Мемориала на загиналите войници от Първи и Шести пехотен полк! Оставка!

  • 02 юли 2024 21:25

  • 1951
  • 19
ГЕРБ-СДС: Наследникът на ДС Васил Терзиев спря изграждането на Мемориала на загиналите войници от Първи и Шести пехотен полк! Оставка!
© Булфото (архив)

"С решение, лично подписано от кмета на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, се спира проектът за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия. Той е дълго чакан от наследниците на загиналите за Освобождението и обединението на България. Поколения българи чакат възстановяването на нашата памет, унищожена от безродните комунисти, наследници, на които днес виждаме в управата на столицата ни. Това е обидно!" Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на по повод скандалната информация, че кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите е спрял проектът за изграждането на Мемориала.

В позицията се  припомня, че процедурата по възстановяването на Мемориала бе инициирана от лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г чрез Изпълнителната комисия на партията и в последствие подкрепена единодушно от общинските съветници на ГЕРБ.

Каква е хронологията: През 2014 г. Столичният общински съвет (СОС) взе решение за възстановяването на Мемориала и демонтиране на останалите фигури от социалистическия паметник. През 2017 г. бе възстановен и открит с церемония бронзовият лъв, част от мемориала, по времето на кабинета "Борисов" 3. През 2023 г. започна общественото обсъждане, организирано от експертен съвет, включващ и представители на професионалните организации, а в последствие и проектът бе съгласуван с всички държавни институции. Преди месец бе избран победител в конкурса.

“Месец по-късно Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите спира проекта с абсурдна и обидна аргументация, уронваща името на предците ни”, се казва още в позицията на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Общинските съветници подчертават, че са силно възмутени от доводите за отказ на кмета на София, подчертавайки с недоумение написаното от самия Васил Терзиев:

"В съвремието паркът на НДК е утвърдено място за социални контакти на предимно млади хора и място за фестивали и изложения. В близост е и детският кът и кино на открито. Всички тези дейности са в ярък дисонанс с експонирането на мемориала във вида, в който е бил изграден. Липсата на адекватно вписване в съществуващата градска среда нарушава светостта му. В тази връзка се предлага преосмисляне на мястото, където да бъде издигнат достоен мемориал с нов прочит, където могат да се провеждат чествания и да се отдаде наистина почит с вечен огън и далеч от градският шум, където можем да помълчим и да благодарим на тези хиляди жертви, отдали живота си за нас."

"Наследниците на ДС и комунистите явно искат да набутат паметника, символ на героичните подвизи на Първи и Шести пехотен полк, в някой краен и тъмен ъгъл, така както са го правили години наред, избивайки и потискайки военните, интелигенцията и българския дух",  пишат още от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Общинските съветници искат оставката на кмета на София от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отСпаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и с мотива, че за само 9 месеца на власт Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите прави гаф след гаф.

"Спряхте парите на медицинските сестри, заложихте на районни кметове-измамници, реорганизирахте центъра на столицата без обществено обсъждане – това не Ви стигна и сега се гаврите с паметта на всички знайни и незнайни борци, дали живота си за България!"

Общинските съветници от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на завършват позицията си, чрез която категорично се противопоставят на действията на кмета на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, с думите: "Ще предприемем всички нужни мерки, за да не позволим червените наследници да затриват паметта ни!"

Кметът Терзиев прекрати процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1951 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2024.07.03 | 10:34

19
Срам, срам, Оставка бок@лук мръсен. Цялото ти потекло е е било против хората дали живота си за родината. Вън от общината!
Z Z Z Z Z

2024.07.03 | 05:06

18
ТО СМЕШНО ДА СЕ КОМЕНТИРА - ТИКВИТЕ БАВИХА МАХАНЕТО НА ПЕТОХ.ЙНИКА 20 ГОДИНИ, БАНДИТЧЕТО НЕБРЪСНАТО ОТ РАДНЕВО СЕ ОПИТА ДА НАПРАВИ ГЕШЕФТЧЕ ЗА ПОСЛЕДНО И КАТО МУ ГО ИЗМЪКНАХА, СЯ РИВЕ. МРЕТЕ, ТИКВИ!

2024.07.03 | 02:58

17
Ние сме виновни. Допускахме комунистическите копелета до властта и ги ухажваме 35 г., вместо да ги натикахме по пандизите. Няма демокрация за престъпниците кръвопийци и предатели на Родина.

2024.07.02 | 22:35

5
Браво! аман от педали и фашисти, за светли бъднини с братушките!

2024.07.03 | 00:24

16
България + Русия= вечна дружба!

2024.07.02 | 23:40

15
аре на нови избори
РОШКО

2024.07.02 | 23:33

12
ЯЙЦА ОТ БАНКЯ ОБИЧАШ ЛИ

2024.07.02 | 23:36

14
youtube. com/ watch? v= oS jtg -Fv Xls

2024.07.02 | 23:34

13
ОБИЧАШ ЗНАМ АС
КАРАМАНСКИ

2024.07.02 | 23:30

11
ГЯУ РИ СКА ПАНИ У ЛИМ ШЕ ВИ ИЗДАВИМ !
РОШКО ПУМЯР ЗАЛУХАВ

2024.07.02 | 23:28

10
КЪДЕ СА ВОЙНИЦИТЕ БЕ ПЕ ДЕРАСТ МРЪСЕН
КАРАМАНСКИ

2024.07.02 | 23:26

9
МАЙКА ВИ ДА ЕВА БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ
БЪЛГАРИ КАВАЛИ

2024.07.02 | 23:24

8
КЪДЕ СА ИЗГОРЕЛИТЕ ВОЙ НИЦИ ОТ ОКЛОВРЪСТНОТО

Добави коментар

Водещи новини