Свидетел по делото "Октопод" избяга в Индонезия

  • 18 юни 2012 13:18

  • 797
  • 0
Свидетел по делото "Октопод" избяга в Индонезия
© Булфото

По време на днешното заседание на Софийския градски съд ставан ясно, че Николай Златев, свидетел по делото "Октопод", е забягнал в Индонезия за неизвестно време, съобщава TV7.

Златев трябваше да даде показания за рекета, който соченият за лидер на "Октопода" Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна е осъществявал върху един от основните свидетели - Георги Цветанов.

В съдебната зала показания даде и Вйекослав Смрекар, изпълнителен директор на "Дискавъри 93" – фирма, която се е занимавала с внос на захар. 14 години след общия си бизнес с Георги Цветанов, той не помнеше колко срещи е имал с Петров и се наложи прокуратурата да поиска в залата да се прочетат показанията му отпреди две години. От тях стана ясно, че бившият агент на ДАНС по неясни причини се е интересувал от този вид бизнес.

Делото продължава на 19 юни с разпити на още свидетели. Има вероятност защитата на Петров да поиска той да излезе от ареста, тъй като здравето му се влошило зад решетките.

Последвайте канала на

797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини