Основният свидетел по "Октопод": Подготвят ми атентат

  • 13 юни 2012 13:27

  • 1203
  • 1
Основният свидетел по "Октопод": Подготвят ми атентат
© Булфото

Основният свидетел по делото срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна съобщи как преди месец е бил предупреден, че срещу него се подготвя атентат. Георги Цветанов не бе категоричен дали зад заканата стои Петров, съобщава БНР.

Делото продължава с разпит на свидетели. Преди разпита наблюдаващият прокурор Светлозар Костов заяви, че няма данни за последните заплахи към Цветанов, но това за него не е новина, тъй като периодично имало заплашвани свидетели. По тази причина, обясни Костов, са им предлагани всякакви форми на защита, включително и включване в програмата за защита на свидетелите, но те отказвали.

Като цяло Костов се похвали, че след вкарването в ареста на Петров, няма особено разколебани свидетели. Показания даде и съпругата на прокурорския свидетел Цветанов Красимира. Тя потвърди, че мъжът й е бил малтретиран от Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и е останал без имоти и картини. Тя не успя да обясни как през 1996 и 1997 година - най-кризисното време в България, той е успял да се сдобие с всичко това.

Защо не се разследва имуществото на Цветанов, попита риторично извън съдебната зала адвокат Васил Василев, който защитава Петров. Юристът припомни, че срещу бившия банкер Георги Цветанов са се водили дела за източване на Първа частна банка - "Левски", но днес тази тема не се коментира.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1203 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Иванов

2014.03.04 | 18:23

1
Георги Цветанов е просто задължен да обслужва интересите на ГЕРБ - затова именно той никога няма да бъде разследван. Той има поръчение да атакува Алексей Петров по всички линии.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини