Десислава Атанасова (ГЕРБ): Днес наблюдавахме политически егоизъм, инатлък и старт на предизборната кампания

Кадър: БНТ
share

Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и да разберат, че България трябва да има кабинет. Оценката, която направихме е, че случилото се е заради политическия егоизъм, политически инатлък и старт на предизборната кампания. Аз се радвам, че проф. Габровски прие поканата. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя призна, че от ГЕРБ не са е излъчили ярко политическо правителство, защото са си давали сметка за политическото противопоставяне, което има в момента.

„Ние носим цялата отговорност за реализирането или нереализирането на този мандат. Да наречеш българските граждани болни от амнезия, е меко казано необмислено. Преди два месеца българските граждани избраха ГЕРБ да ги управлява и сега някой да ни казва, че търсим как да се скрием зад една достойна кандидатура, е нелепо. Ние знаем, че имаме отговорност, затова направихме толкова политически компромиси. Зад нас стоят над 650 000 граждани, които искаха да видят една политическа кандидатура“, обясни Атанасова.

ПП и ДБ обявиха приоритетите на предлаганото от тях правителство на малцинството

По думите ѝ в тази ситуация невинни няма. „Всички, които сме били в управление, носим своята вина. Не беше ли, обаче сега моментът да се опитаме зад подкрепата на един програмен кабинет, да загърбим политическото противопоставяне, което не доведе до нищо в държавата? Какво постигнахме – поредица от избори“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Ние направихме голямо усилие България да има кабинет, с ясното съзнание, че следващите които ще получат мандата, са доказали, че не могат да управляват. Ако получим покана за разговор от Продължаваме промяната, имаме орган в партията, който ще вземе решение дали да приемем. Не виждам логика да търсят от нас подкрепа. Те едва ли ще предложат нещо различно от това, което наблюдавахме по-рано с посредниците“, смята Десислава Атанасова.

На въпрос дали ще възобновят диалога в НС, Атанасова заяви: „Диалогът не следва да отсъства в парламента. С Демократична България имаме много общи решения. Ние сме недоумявали как предпочитат да разговарят с БСП, вместо с една дясноцентристка партия“, отговори тя.

Десислава Атанасова подчерта, че с БСП в управление няма да влязат.

На въпрос дали ще отстъпят от промените в Изборния кодекс, Атанасова заяви: „Не. Ние използвахме времето да обясним защо се налага тази промяна в Изборния кодекс. Надяваме се, че ветото на президента ще бъде преодоляно“.

Водещи новини

Още новини