Полицаят, който цяла нощ се барикадира в дома си в Пловдив, вече е в затвора

  • 17 май 2024 12:42

  • 509
  • 2
Полицаят, който цяла нощ се барикадира в дома си в Пловдив, вече е в затвора
© Freepik

Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома си в Пловдив близо 12 часа, вече е в затвора, където ще излежи доживотната присъда за убийството на родителите си, предава БНТ.

Припомняме, че рано тази сутрин той се предаде доброволно. По време на акцията по неговото извеждане не е използвана сила, не са пострадали и други хора. В дома му не са открити взилвни вещества и оръжия.

След тежки и продължителни преговори с участието на криминалисти, психолози и прокурор от окръжна прокуратура Пловдив, тази сутрин Венцеслав Караджов се предаде доброволно и беше отведен към следствения арест, а оттам - в Пловдивския затвор. По думите на комисар Георги Чергов, директор на областната дирекция, преговорите са вървели на приливи и отливи.

Полицаят, който се барикадира в дома си, опитал да се обеси на кабел

По информация на адвоката на Караджов - Зоя Тошкова, около 4 часа бившия полицай е направил неуспешен опит да се обеси, което в последствие е довело до преосмисляне на действията му и така е взел решение да се предаде на властите. Районът около дома му в квартал „Христо Смирненски“ беше отцепен в широк периметър от части на жандармерия и полиция, а барети от София останаха на място през цялата нощ, за окажат съдействие по неговото извеждане.

В късния следобед вчера адвокат Зоя Тошкова се обадила на Караджов, за да съобщи, че е ВКС окончателно потвърждава доживотната присъда за двойното убийство на родителите му през май 2016година. По време на седемгодишния процес делото беше връщано няколко пъти от най-висшата инстанция на Апелативен съд Пловдив. През това време той беше в ареста, а миналата година съдът реши да го освободи с проследявща гривна.

"Той започна да се сбогува с мен. Каза, че неговият живот е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Каза, че не е невъоръжен, имал туба бензин и, че ще се отбранява до последно", каза Зоя Тошкова – адвокат на Венцеслав Караджов.

Караджов се обадил на сина си, за да му каже да не се прибира вкъщи ,след което не допуснал служителите на съдебна охрана да го отведат към затвора.

"Заплашва служителите, че ако влязат в имота ще има много пострадали. Заплашва, че се е подготвил с опасни вещества, включително най-вероятно и взривоопасни вещества", посочи комисар Георги Чергов.

На мястото веднага са изпратени сили на полицията, дежурен прокурор и психолози. Идват и барети от София. През цялото време адвокат Тошкова се опитва да убеди Караджов да се предаде. И това се случва в рано тази сутрин.

"Около 5.30 същият склони да се предаде, като по този начин не са използвани нито помощни средства, няма пострадали, няма наранени лица и случаят беше решен изключително благополучно. Беше на приливи и отливи. В крайна сметка го склонихме. Използваме професионалния си опит и го убедихме, че това е правилния път", посочи гл. комисар Димитър Андонов - директор на ГДЖСОБТ.

"След 4:30 часа тази сутрин, когато се чухме с него за последно, той е направил опит да се обеси, само че кабелът се е скъсал и лежал на пода в дома си докато се освести и това го е приел като знак на съдбата, че не трябва да приключва със себе си. Трябва да се предаде доброволно", посочи Зоя Тошкова, адвокат на Венцеслав Караджов.

При огледите в дома на Караджов не са намерени взривни вещества и огнестрелно оръжие. След като е изведен от дома си, Венцеслав Караджов е отведен в криминална полиция, а оттам в пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:01

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­м­­­о­м­­и­ч­­­е­­т­­­а­ ­в­и­ ­о­­ч­а­­­к­­в­а­­­т ­­­-­ X­­1­­8­­­.­­F­U­­­N
СЛАВА НА ПСИХИАТРИЯТА

2024.05.17 | 13:28

1
ОЩЕ ЕДИН ПОБЪРКАН ШИЗОФРЕНИК, КАТО ИБАНИЯ ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА.

Добави коментар

Водещи новини