БСП иска извънредно заседание на НС заради слуховете за поскъпване на тока

  • 17 май 2024 11:20

  • 702
  • 6
© Novini.bg

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е поиска да се свика извънредно заседание на парламента, на което да бъдат изслушани служебният министър на енергетиката и председателят на КЕВР. Като повод лидерът на социалистите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за изтъкна информацията, че се готви увеличение на цената на тока.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

„В енергетиката е пълен хаос, като се почне с корупционния договор с „Боташ“, новата технология за АЕЦ „Козлодуй“, износът на въглища за Сърбия и купуване после на енергия от там. Сглобката и служебните кабинети разбиха цялата енергетика и не може сега бедният народ да им плаща кражбите и далаверите. Настояваме за това изслушване и да се вземе отговорно решение на всякакви нива и институции да не се допуска увеличение на цената на тока, защото това е недопустимо“, коментира Нинова пред журналисти.

КЕВР: Предложената от "Топлофикация София" цена на парното може да доведе до поскъпване на тока

От администрацията на парламента поеха ангажимент да проверят каква е ситуацията, ще се чуят и с председателя на КЕВР и министъра на енергетиката и ако наистина има такива симптоми за драстично увеличение на тока, да се включи в дневния ред, допълни още тя.

Относно автомобилната катастрофа от вчера със съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков Нинова апелира всички да карат внимателно.

По думите ѝ това не е първият път, в който се случва пътен инцидент с участието на НСО, които и преди „са злоупотребявали с правилата за движение“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
702 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 05:35

6
❤️ Г­­­о­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­­.­F­­­U­­N

2024.05.21 | 20:09

5
БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА. ЦЕНИТЕ СА КОСМИЧЕСКИ А БЪЛГАРИНА ЯДЕ ОТРОВА. НЯМА ПОДОБНА ХРАНА НИКЪДЕ ПО СВЕТА. БЪЛГАРИ ТРОВЯТ ВИ. Бях в Китай Преди два дни се връщам от Португалия - никъде няма подобни храни отрови по света. Докога ще търпим тези изроди да се подиграват с нас. Къде са стандартите. Къде са проверките !? Смятат ни за роби за да храним една шайка престъпници.

2024.05.17 | 14:59

4
Тая пак се изака
ветерана

2024.05.17 | 12:33

3
червени лицемери.

2024.05.17 | 12:28

2
Ще ви ева атомните централи, евани
Слуховете

2024.05.17 | 11:34

1
за клоуна от едната ти страна са по-вълнуващи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини