Габровски към министрите в проектокабинета: Дадохте ми голямо самочувствие, че можем да променим нещо

  • 14 декември 2022 12:45

  • 3525
  • 9
© Novini.bg

Ще започна с един афоризъм - на ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората спечелиха. Точно това се случи днес. Това заяви на трибунка в Народното събрание проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 след като парламентът отхвърли кандидатурата му за премиер. 

Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше една гражданска иницатива, една гражданска  смелост, която всички ние проявихме. Всички ние като професионалисти заложихме иманата си в един кабинет, който даваше надежда, може би да тръгнем по един нов път. Партийните интереси са твърде силни, партийните страсти са твърде горещи затова имаме този резултат, отбеляза проф. Габровски. 

Удовлетворен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия. За миг не съжалявам, че се срещнах с тези хора, които са зад мен и които ми се довериха. Използвам случая да им благодаря искрено, че го направиха. Иска ми се да вярвам, че са го направили виждайки, че по пътя по който вървим сега – не може. Не може да седим отстрани и като коментатори да даваме оценки. А трябва да бъдем по-активно. Много им благодаря за доверието  професионализма. Те ми дадоха голямо самочувствие, че можем да променим нещо. Продължаваме напред. Да се надяваме, че България ще има късмет и тежката политическа криза ще бъде преодоляна. Да се надяваме, че ще имаме силите и следващата година да не остане в историята като тъжна и загубена година, изтъкна проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996

Първият мандат се провали: депутатите не подкрепиха Габровски за премиер

По природа съм оптимист иначе не бих се хванал с такава задача. По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие най-вероятния сценарии, който е песимистичен ще прекараме една година от избори в избори. Относно третия мандат – ние дадохме всичко от себе си в първия и той трябваше да се реализира. Всякакви комбинации и задкулисни договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да се асоциират. Не всички чудеса стават по Коледа. Нека имаме здрава и хубава година въпреки всичко, посочи още проф. Габровски. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3525 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.12.15 | 01:44

9
Габровски вие бяхте като генерал без армия.Прости там бяхте за парлама.
3

2022.12.14 | 15:06

8
Наистина си "потресен"! Тресна те по герберастката куха кратуна от банкянския бостан огромната омраза на българския народ към престъпника от подземния свят - неграмотната Тиква Боко! И той е "треснат", ама неговата кратуна е колкото куха, толкова и корава, понеже е чугунена и ръждясалите сърпове и чукове в нея от времето му на верен син на БКП още удържат на подобни удари! Няма да е за дълго!
АБе

2022.12.14 | 14:46

7
вие можете да искате, ама статуквото в лицето на Пълен Провал и ДъБъ и БъСъПъ не иска...
Кирил Петков и Асен Василев

2022.12.14 | 14:14

4
Трябва на момента да бъдат арестувани! Тези подчовеци са нанесли жестоки вреди на България и българския народ!!!
Кредитор Господар

2022.12.14 | 14:29

6
това е така заради безмислените заеми. С всеки следващ заем ноие ставаме поробена страна. Но ако на Асен и Кито дадат 15 години то Бойко трябва да лежи доживот за следващите 10 живота.
Всички за Локхийд

2022.12.14 | 14:28

5
Целият парламент работи за Локхиид Мартин. Изпразваме оръжейните складове без бой,. После купуваме с всичките пари които имаме патрони и снаряди и нови оръжия които да използваме в чуждите войни. Няма да има пари за пътища инфраструктура лечение или образование.
Умен и мъдър човек!

2022.12.14 | 14:09

3
Шапки долу! Прав е,че хората спечелиха! На следващите избори ПП и ДБ при ИТН,Галева и Болен! Аз съм потресен от казаното от кандидат министъра на енергетиката. Кирчо и Кокорчо не трябва да излизат от затвора!!!

2022.12.14 | 13:38

2
Ти си никой и никакъв хванат от гората и щеми дерижираш държавата.Отивайси в болницата дето хората да имат нещо полезно от теб.Нахалник жяден за бойковите пари.
PaulaFox

2022.12.14 | 13:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини