Нетната годишна печалба на "Ришмон" е нараснала шесткратно до 2,3 милиарда евро

  • 17 май 2024 12:27

  • 301
  • 1
Нетната годишна печалба на "Ришмон" е нараснала шесткратно до 2,3 милиарда евро
© GettyImiges

Швейцарската компания "Ришмон" (Richemont), собственик на бижутерската къща "Картие" (Cartier), обяви днес, че нетната й годишна печалба е нараснала шесткратно до 2,3 милиарда евро, предаде Франс прес.

"Ришмон", който публикува резултатите си по-късно, обяви рекорден годишен оборот от 20,6 милиарда евро за финансовата 2023/2024 г. (приключила на 31 март), което е увеличение с 3 на сто на годишна основа, се посочва в комюникето. Само през четвъртото тримесечие продажбите са се понижили с 1 на сто.

Тази цифра съответства на прогнозите на анализаторите, анкетирани от швейцарската агенция А Ве Пе Финанцнахрихтен, заложили средно на оборот от 20,6 милиарда евро, от които близо 14,2 милиарда евро в бижутерския сектор и 3,7 милиарда евро в часовникарството.

Продажбите на бижута са нараснали с 6 на сто до 14,2 милиарда евро, съобщи компанията собственик на "Картие", "Ван Клиф енд Арпелс" (Van Cleef & Arpels) и "Бучелати" (Buccellati). Неотдавна консорциумът се подсили в бижутерския сектор с покупката на италианската компания "Верние" (Vhernier), обявено в началото на май.

Печалбата на "Фокскон" за първото тримесечие расте със 72 на сто на фона на засилено търсене на сървъри за изкуствен интелект

В часовникарския сектор продажбите са се свили с 3 на сто до 3,7 милиарда евро, уточни компанията, която притежава също "Пиаже" (Piaget) и "Интернешънъл уоч къмпани" (IWC).

Другите дейности на "Ришмон", които включват химикалките "Монблан" (Montblanc) и модна къща "Клое" (Chloe), са се понижили с 2 на сто до 2,6 милиарда евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:01

1
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­и­­­ ­­м­о­­м­и­­ч­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­ч­­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­­8­­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини