Монтана обяви конкурс за послание в кампанията „България заслужава“

  • 30 декември 2022 14:41

  • 323
  • 0
Монтана обяви конкурс за послание в кампанията „България заслужава“
© google maps
Слушай новината Слушай новината

Конкурс за послание за област Монтана в кампанията „България заслужава“ обяви областната управа в Монтана. Посланието ще бъде издълбано върху област Монтана на картата под високия пилон с българското знаме, който ще се издига на Роженските поляни, съобщи областният управител на Монтана Валери Димитров, цитиран от БТА.

Кампанията „България заслужава“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения, както и със съдействието на държавните и местни власти.

Патриарх Неофит и митрополитите от БПЦ: Да желаем, да търсим и високо да ценим мира, който Господ донесе на земята с раждането Си като човек

Пилонът на Роженските поляни в област Смолян ще се издига на 111 метра височина и ще се вижда от километри разстояние. Той ще бъде монтиран на 1430 метра надморска височина и ще бъде най-високият в Европейския съюз. Всяка от 28-те области на България ще бъде представена с послание за бъдещите поколения, гравирано на нейното място. Предложенията за послание от област Монтана ще се приемат на електронната поща на областната администрация - montana@montana.government.bg или в Центъра за административно обслужване в Монтана на адрес площад „Жеравица“ № 1 етаж 1.

Областният управител уточни, че посланието за региона ще бъде избрано от комисия от експерти, назначени от него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини