Ислямист уби двама полицаи в Малайзия

  • 17 май 2024 12:11

  • 241
  • 1
Ислямист уби двама полицаи в Малайзия
© Getty Images, архив

Двама полицаи бяха убити, а трети беше ранен в малайзийския щат Джохор в петък сутринта, когато бяха нападнати от мъж, заподозрян, че е член на свързаната с "Ал Кайда" въоръжена групировка "Джема Исламия" (JI), съобщиха официални лица, цитирани от Ройтерс.

"Джема Исламия" е войнствена групировка, която се стреми да установи ислямски халифат в Югоизточна Азия.

Главният инспектор на малайзийската полиция Разарудин Хюсеин каза, че заподозреният е влязъл в полицейски участък в град Улу Тирам в Джохор малко след 2 часа сутринта (21 часа българско време в четвъртък), носейки маска и въоръжен с мачете.

Един полицай се приближил до заподозрения, който го убил с мачетето и взел пистолета му. Последва престрелка, която доведе до смъртта на втори полицай и раняването на трети, каза Разарудин в телевизионна пресконференция.

Заподозреният. син на известен член на "Джема Исламия" , който не е имал предишни криминални прояви. също е бил убит при престрелката, каза Разарудин.

"Вярваме, че той е дошъл да открадне огнестрелни оръжия от полицията за собствената си цел, която все още не сме определили", пише news.bg.

10 души загинаха при катастрофа с два хеликоптера

Полицията е арестувала седем души във връзка с нападението, включително петима членове на семейството на нападателя.

Разарудин каза, че също така е наредил разследване на всички членове на "Джема Исламия" в щата, добавяйки, че полицията е идентифицирала повече от 20, живеещи в Джохор.

"Джема Исламия" е обвинена в организирането на някои от най-смъртоносните нападения в съседна Индонезия, включително бомбените атентати през 2002 г. в нощни клубове на Бали, които убиха повече от 200 души. Известно е, че някои от висшите ръководители на "Джема Исламия" използват Малайзия като оперативна база.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:01

1
❤️ Г­о­р­­е­щ­­­и­­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­­а­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­­8­.­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини