Петков: Това, че Радан Кънев се нуждае от медицинско лечение е негов проблем, а не държавен

share

Това, че Радан Кънев се нуждае от медицинско лечение е негов проблем, но не трябва премиерът да допуска здравното състояние на един или друг да бъде проблем на държавата. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков пред журналисти в парламента.

По думите му, мнозинството в управляващата коалиция ще се събира, за да обсъжда как действа то на Съвета за развитие. По думите му, след като Радан Кънев и като цяло ДСБ са минали в опозиция, те трябва да изтеглят от Министерство на енергетиката зам.-министъра Николай Николов.

„Защо не изтегли г-н Николов? Той замина за Китай да договаря ядрени реактори”, запита Петков. Според него е интересно, че Радан Кънев е в опозиция в социалната сфера, но не и в енергетиката, където ДСБ има зам.-министър. „Това че той се нуждае от медицинско лечение е негов проблем, но не трябва премиерът да допуска здравното състояние на един или друг да бъде проблем на държавата”, категоричен бе Румен Петков.

По отношение на пръстовите отпечатъци, които се предлагат от здравния министър Петър Москов, зам.-председателят на АБВ коментира, че не е редно те да бъдат въведени в болниците и лечебните заведения. „Не може да очакваш един човек на 65-70 години от отдалечено село да се вдигне да отиде до аптеката и да си сложи пръстовия отпечатък, за да си вземе лекарствата”, каза още той.

Водещи новини

Още новини