Политолог: Легитимирането на Кънев като опонент на Борисов работи в полза на лидера на ДСБ

  • 14 март 2016 14:47

  • 2192
  • 2
Политолог: Легитимирането на Кънев като опонент на Борисов работи в полза на лидера на ДСБ
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г систематично легитимира Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като свой опонент. Това със сигурност работи за лидера на “Демократи за силна България“. Това коментира пред БНР политологът Първан Симеонов от “Галъп интернешънъл“ във връзка с позицията на партия ДСБ, която е част от Реформаторски блок и управляващото мнозинство, но в същото време се обяви в принципна опозиция.

"Марката “Реформаторски блок“ стои сравнително стабилно, показват социологическите изследвания. За голяма част от избирателите е важно не просто тяхната формация да е много красива на политическия терен, но и да е ефективна, от нея да зависи нещо, някой да ѝ се обяснява, да настъпва някого по мазола, да кара премиера да пише статуси във фейсбук или да “яхва метли“. Това се харесва, колкото и да е противоречиво, защото няма нищо по-противоречиво от това едновременно да си на власт и в опозиция. Избирателите в това пространство са такива. Те са крайно индивидуалистично настроени, много критично мислещи", заяви политическият анализатор.

Според Първан Симеонов в момента ДСБ се опитва да покаже ефективност. "Премиерът Борисов систематично легитимира Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като свой опонент. Това със сигурност работи за г-н Кънев. Възможно е да има някаква тънка сметка за подаване на топката, но е възможно просто г-н Борисов да е забравил, че за него е по-удобно да легитимира БСП и ДПС като своя опозиция. Спорът тук е като между здравето и красотата. Дали да излезеш в красива опозиционна роля или пък да спазваш здравословна властова роля? ДСБ в последните месеци избира и двете. Това е сложна позиция, в която те се опитват да бъдат на власт и да не бъдат пакетирани с лошите. Тези маневри са нещо, което наблюдаваме още от декември. В последните месеци Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и загуби онази роля, която ние помним отпреди. Той беше основен говорител на Блока. РБ се идентифицираше с ДСБ. В последно време останалите партии се активизираха. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отбеляза няколко червени точки", коментира политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2192 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.21 | 20:43

2
Колкото всяка слива е опонент на оная ми работа , толкова и Разпран Пънев може да е нещо такова!!!
22

2016.03.21 | 20:43

1
Кькьв опонент е радан той е умрял катьр.

Добави коментар

Водещи новини