САЩ забрани продажбата на руски антивирусен софтуер в страната

  • 21 юни 2024 06:54

  • 508
  • 4
САЩ забрани продажбата на руски антивирусен софтуер в страната
© pixabay

Съединените щати обявиха планове за забрана на продажбите в страната на антивирусен софтуер на руската компания Касперски заради предполагаемите й връзки с Кремъл.

"Влиянието на Москва върху фирмата създава значителен риск за американската инфраструктура и институции", заяви Министерството на търговията във Вашингтон.

Според ведомството действията са наложителни заради руските възможности и намерения да се събират и превръщат в оръжие личните данни на американските граждани. Така Касперски вече няма да може да продава своя антивирусен софтуер в Съединените щати и да осъвременява вече действащите програмни продукти, обяви Вашингтон. Нарушителите ще се наказват с глоби, предава БНТ.

САЩ разкритикуваха Нетаняху

Според Касперски забраната е продиктувана от настоящия геополитически климат. Компанията отрича действията й да създават риск за националната сигурност на Съединените щати и обяви, че ще използва всички законни средства за да запази сегашния си бизнес.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
508 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
това е

2024.06.21 | 10:15

2
това е пазарната икономика по американски.

2024.06.21 | 10:17

4
путьо не иска пазарна икономика. Така че от какво точно се оплаквате вие, служителите в руското посолство.

2024.06.21 | 10:15

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
София88

2024.06.21 | 09:58

1
И какво общо има това с този код на CSS на снимката? Ползвал съм такъв AV софтуер, но последните версии станаха много тежки.

Добави коментар

Водещи новини