Горанов за МВР: Не е тайна, че служители работят в изключително мизерни условия

Булфото
share

"Не е тайна, че през годините бюджета постепенно беше изместван и на практика тези служители работят в изключително мизерни условия и липсва всякакъв ресурс за осигуряване на възможност те да изпълняват нормално своите функции-като материална обезпеченост, техника, автомобили и въоръжение", каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента във връзка с протестите на служители на МВР и МО.

Министърът посочи, че това са големи и консервативни системи и те касаят не само МВР, но и МО. „Стъпка в посока промяна на структурата на силовите ведомства според мен е в правилната посока. Дебатът върви и не е спирал“, заяви той.

По думите му, окончателното решение за бюджета на министерствата ще бъде взето в парламента между първо и второ гласуване на Закона за държавния бюджет.

„Нищо не е предрешено и това, което ще бъде като окончателно решение ще бъде в рамките на закона в една законова процедура, при която законодателят ще се произнесе, кое за него е добре и е неприемливо“, заяви Горанов.

Водещи новини

Още новини