Лидерът на лейбъристите защити партията след нападките от Джоан Роулинг

  • 22 юни 2024 16:13

  • 625
  • 2
Лидерът на лейбъристите защити партията след нападките от Джоан Роулинг
© Getty Images/Guliver

Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър защити постиженията на формацията в областта на правата на жените, след като писателката Джоан Роулинг заяви, че партията е "изоставила жените", предадоха Пи Ей Мидия и ДПА.

Авторката на поредицата „Хари Потър“ каза, че ще ѝ е трудно да гласува за лидера на лейбъристите и посочи, че има „лошо мнение“ за характера му. В миналото Роулинг беше дарител на Лейбъристката партия.

Запитан за критиките на писателката по време на събитие от предизборната му кампания, Стармър каза пред репортери в Южен Лондон: „Наистина съм горд с дългогодишната история на Лейбъристката партия в постигане на истински напредък по отношение на правата на жените и приемането на ключови закони, които промениха милиони съдби“.

"Тази битка никога не приключва и трябва да продължим с напредъка, което се надяваме да направим, ако спечелим доверието на избирателите на парламентарните избори. Решен съм също така, една от промените, които ще извършим, ако спечелим изборите, да бъде пренастройване на политиката, за да сме сигурни, че когато постигаме напредък, го правим в контекст, който обединява хората, и че целият диалог, всички дебати, винаги се провеждат с уважение към възгледите на всички, които участват в този напредък и в тази дискусия", добави той.

Джоан Роулинг обвини Лейбъристката партия, че заради правата на транссексуалните е изоставила жените

Сред предложенията на лейбъристите за правата на жените е и това на министърката на финансите в сянка Рейчъл Рийвс, която каза, че иска да премахне разликата в заплащането на мъжете и жените "веднъж завинаги", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.22 | 23:05

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Plovdiv

2024.06.22 | 19:51

1
Sevs e Boga na Balgaria sa 600€ saplata detski 50€

Добави коментар

Водещи новини