Трима души остават изчезнали след бурите в Швейцария

  • 22 юни 2024 15:23

  • 991
  • 1
Трима души остават изчезнали след бурите в Швейцария
© Getty Images/Guliver

Четирима души бяха затрупани след бурите в югоизточния швейцарски кантон Граубюнден. Тази сутрин спасителите са извадили изпод каменните отломки оцеляла жена край село Лостало, разположено северно от езерото Комо, съобщи ДПА, позовавайки се на местната полиция. Издирването на другите трима затрупани продължава.  

Алпийският курорт Цермат на връх Матерхорн е откъснат от останалия свят поради излезли от коритата си малки реки. В момента железопътната линия към град Висп остава прекъсната. Кметът на Цермат Роми Бинер-Хаузер заяви, че туристите са в безопасност. Тези, които не могат да заминат, ще получат настаняване.

Наводнения в Испания, спасиха блокирани в колите си хора

Долината на река Месолчина, разположена южно от прохода Сан Бернардино на границата с Италия е особено пострадала от проливните дъждове, наводненията и свлачищата, продължаващи от петък насам. Няколко души са евакуирани от домовете си като предпазна мярка. Има и наводнени пътища. Полицията предупреди хората да не влизат в мазета или подземни паркинги и ги призова да стоят далеч от придошлите води, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 23:05

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини