Израелската армия: Ликвидирахме виден терорист в Ливан

  • 22 юни 2024 20:11

  • 1133
  • 1
Израелската армия: Ликвидирахме виден терорист в Ливан
© Getty Images/Guliver

Израелската армия заяви днес, че е е ликвидирала "виден терорист" в Ливан, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

"Самолет на израелските военновъздушни сили нанесе прецизен удар в долината Бекаа в Ливан с цел елиминирането на терориста Айман Ратма", гласи изявление от днес на израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Израелската армия нарече Ратма "централна фигура в терористичната оперативна структура", отговорен за доставките на оръжие за радикалното палестинско движение "Хамас" и действащата в Ливан терористична организация "Джемаа Исламия", както и за изграждането на терористична инфраструктура в този район.

МВнР: Българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната

По-рано ливанската агенция ННА информира , че един човек е убит при израелско нападение в Хайра, в западната част на долината Бекаа, около 40 километра от границата на Ливан с Израел. Според местни медии убитият е член на "Джемаа Исламия".

Тази организация поддържа близки връзки с ливанската шиитска групировка "Хизбула" и с "Хамас", пояснява ДПА. За момента от въпросната групировка не са направили изявление във връзка с информацията на израелската армия, уточнява агенцията, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 23:04

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини