И днес в Гърция е издадено предупреждение за много висок риск от пожари

  • 22 юни 2024 15:52

  • 610
  • 1
И днес в Гърция е издадено предупреждение за много висок риск от пожари
© Getty Images/Guliver

Предупреждение за много висок риск от пожари за редица райони в Гърция е издадено днес от гръцкото Министерство на климатичната криза и гражданската защита, съобщи държавната телевизия ЕРТ.

Предупреждението за риск от четвърта категория (много висока опасност) е в сила за област Атика, където се намира столицата Атина, както и за Централна Гърция и Пелопонес.

В повечето райони на Северна Гърция рискът е определен като среден.

Огнен ад в Гърция. Властите пращат SMS-и за приближаващите пожари

Гръцката гражданска защита предупреждава гражданите да бъдат внимателни и да избягват дейности, които могат да предизвикат пожар, като горене на сухи треви и клони, употреба на уреди, които създават искрене, употреба на открити скари и др.

Големият пожар, който избухна вчера в област Ахайя на полуостров Пелопонес и премина в област Илия вече е без активни фронтове след борба с огъня през нощта. В пожара вчера загина един мъж, който е участвал в гасенето. В района обаче продължават да духат силни ветрове и съществуват опасения от ново разгаряне, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
610 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 23:05

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини