Японският император Нарухито и императрица Масако пристигнаха в Лондон

  • 22 юни 2024 20:36

  • 3407
  • 1
Японският император Нарухито и императрица Масако пристигнаха в Лондон
© Getty Images/Guliver

Японският император Нарухито и съпругата му - императрица Масако, най-сетне пристигнаха в британската столица Лондон за държавното си посещение във Великобритания, което бе дълго отлагано, предаде Ройтерс.

Дневният ред на визитата им включва посещение на Оксфордския университет, който и двамата са завършили, както и тържествена вечеря с британския крал Чарлз Трети, но там не е залегнала официална среща с британския премиер Риши Сунак, отбелязва агенцията.

Нарухито и Масако трябваше да посетят Великобритания през 2020 година, за да се срещнат с кралица Елизабет Втора, но тогава визитата бе отложена заради пандемията от КОВИД-19.

Първото презокеанско пътуване след коронацията на Нарухито бе за погребението на кралица Елизабет през 2022 година, посочва Ройтерс. Преди сегашното посещение във Великобритания 64-годишният император изтъкна изтънчеността на членовете на британското кралско семейство, демонстрирана към него при пристигането му за следването в Оксфорд в началото на 80-те години на миналия век.

Императорът на Япония има увеличена простата

"Имам скъпи спомени от разтапящото гостоприемство, с което бях удостоен от Нейно величество кралицата и от кралското семейство. Те ме накараха да се чувствам един от тях", заяви Нарухито на пресконференция в Токио. Той пристигна на летище "Станстед" в Лондон днес следобед, отбелязва Ройтерс.

Визитата му е третото чуждестранно държавно посещение във Великобритания, откакто Чарлз бе коронован, и първо, след като бе диагностициран с рак. Нарухито изказа благодарността си, че британският крал ще приеме него и съпругата въпреки болестта си, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 23:04

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини