Горанов заслужава уважение за смелостта му по отношение на МВР, обяви Милен Велчев

  • 06 ноември 2015 07:40

  • 3778
  • 4
Горанов заслужава уважение за смелостта му по отношение на МВР, обяви Милен Велчев
© Булфото

Заслужава уважение министърът на финансите (Владислав Горанов, б.р.), че е събрал смелост да предложи едни по-непопулярни мерки, които да облекчат бюджета в следващите години.

Така бившият министър на финансите Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 коментира решението на правителството да ореже социалните придобивки на служителите в сектор „Сигурност“.

Това отстъпление, което е частично от плановете на правителството, е напълно легитимно и цели да запази социалния мир, категоричен бе финансистът.

„Безкрайно уважавам труда и на полицаите, и на военните, но също така уважавам и труда и на учителите, и на лекарите, и не можем да не констатираме, че едно съсловие е в много по-голяма степен привилегировано в социален смисъл от другите. Тези социални придобивки в голяма степен през годините нарастват и става ясно, че те са непоносими през идните години“, изтъкна ексфинансист номер 1.

Ограничаването на социалните придобивки е винаги е едно трудно решение за управляващите, подчерта той.

„Истина е, че България не може да си позволи да харчи толкова пари за вътрешна сигурност на фона на резултатите, които вижда“, посочи още Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988.

По думите му трябва да се търсят и други организационни методи за подобряване работата на МВР.

Помолен да коментира защо темата не е била подхваната преди местните избори, а непоредствено след тях, Велчев каза: „Напълно оправдавам нежеланието да се зачепка тази тема преди изборите“.

В момента се слага някакъв ред в структурата на ведомството (Министерство на финансите, б.р.) за следващите години, отбеляза Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988.

Според него Бюджет 2016 ще е добър и стабилен, като направи уговорка, че той ще бъде напълно одобрен едва в края на декември.

„Рисковете за този бюджет се коренят единствено в това, че ако не продължаваме да усвояваме така добре европейските фондове, ще се наложи да връщаме парите, отпуснати ни от ЕС“, завърши икономистът.

Последвайте канала на

3778 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
някой

2015.11.08 | 18:48

4
Много лесно се коментира когато си приватизирал парични потоци на същата тази финансова система и са те оставили да си ги харчиш безнаказано
Този

2015.11.08 | 18:47

3
Нали пърдите в едни гащи и с Горанов и с Пеевски, друго не можеш да кажеш. но ще дойде ден голяма част от хората да се усетят и тогава....

2015.11.08 | 18:47

2
Крадеца хвали колегата си !Колко милиарда лева открадна ,бе кретен ! Хотелите по Черноморието ,нали са твой !
ros

2015.11.08 | 18:47

1
Kradec do kradeca.

Добави коментар

Водещи новини