Каракачанов: Службите да не следят хората

Булфото
share

Службите трябва да следят кой пуска слухове, а не да следят протестиращи или министри, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по Нова ТВ.

С тези думи лидерът на ВМРО коментира твърденията, че МВР е подслушвало протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски. Каракачанов заяви, че ако се докаже подслушването, то трябва да има персонални промени в службите. Той по повод кризата в Украйна и слуховете на мобилизация и координационния център на НАТО каза: Става дума за подновяване на списъци, а не за повиквателни заповеди. Тези, които говорят повиквателни, не са ходили в казармата.

Относно координационния център на НАТО бившият директор на Военномедицинска академия доктор Стоян Тонев заяви, че такъв център в България се планира от шест години. При нас работят лекари-западняци, каза още той. Относно войната в Украйна той заяви: Това е война между двама братя.

Активистката на БСП Илияна Йотова посочи: Има война в Украйна, репортажите показват това. Има опасност от бежанска вълна от Украйна и България трябва да настоява за ресурси предварително, за да не се повтори ситуацията със сирийските бежанци у нас.

Водещи новини

Още новини