Илияна Йотова: ДПС и ГЕРБ са в някакъв пробен период

  • 26 юли 2014 13:04

  • 1917
  • 21
Илияна Йотова: ДПС и ГЕРБ са в някакъв пробен период
© Булфото

ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление, коментира пред Дарик евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Йотова упрекна премиера в оставка Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за отказа му да оттегли предложението си актуализация на бюджета. „Дълго време господин Орешарски отказваше да чуе аргументите защо е необходимо това, макар че и Здравната каса и Лекарският съюз и всички, които са в тази система, още от самото начало на годината, даже в края на миналата, предупреждаваха, че парите не са достатъчни и това стана ясно. Тези цифри се знаеха много по от рано. Изведнъж господин Орешарски реши, че не само е необходима актуализацията на Здравната каса, а трябва да се актуализира и държавният бюджет. Е, добре, питаме ние - кога е бил прав, когато изнасяше колонка от цифри и обясняваше как всичко в държавата е наред, как има достатъчно буфери, как няма нужда от актуализация и как има вътрешни резерви. Същност се задава въпросът - кое и какво стана в държавата за една нощ, за да се промени мнението му на 180 градуса", попита Илияна Йотова.

„В политиката никога не се казва никога и аз съм от хората, които не искам да изричам тези силни думи, защото не се знае какво ще стане след изборите и каква ще бъде следващата конфигурация на управлението, но при всички положения ние ще имаме много по-сериозни изисквания и критерии, ако трябва да участваме в следващото управление. Неслучайно в много части и структури на партията се чуват призиви, дори и да няма коалиция, БСП да се яви самостоятелно. Това не се е случвало от много години насам. Така че всичко предстои на 5 октомври", каза за отношенията между БСП и ГЕРБ.

„Това, което мога да кажа, обаче, че колкото и в момента да се помпат мускули и да се дрънкат оръжия, много години напред още България ще бъде управлявана от коалиционни правителства или поне от скрито коалиционни правителства, тоест една партия може да има някакво мнозинство, то обаче в никакъв случай няма да е абсолютно и други партии, които скрито да я подкрепят в парламента, но това са едни много несигурни правителства", допълни тя, като каза, че в европейски мащаб това са правителства за година-две. Според нея най-лошият сценарий за България е в следващите години да няма стабилни правителства, а правителства, които да се сменят през няколко месеца.

Относно дългоочакваното събитие в неделя, а именно предстоящият конгрес на БСП, на който се очаква да стане ясно и да се очертае бъдещото развитие на партията, Йотова заяви, че на БСП е необходим преди всичко силен и убедителен лидер, независимо от това дали ще бъде мъж или жена.

„Хубавото е, че за първи път в историята ни жени са претенденти за лидерското място и при това не какви да е жени, а едни от най-знаковите имена в БСП. Своето решение все още не съм взела, имам колебание между две кандидатури. Искам да видя как ще прозвучат тези седем минути, които са отредени за всеки един от кандидатите по време на закритото заседание на конгреса и тогава ще взема решение", обясни Йотова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1917 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
???

2015.02.15 | 01:24

21
ИЛИЯНЧЕ, вие бяхте години наред в брачен съюз с ДПС и в това не виждаше нищо извратено. Нещо повече жаждата за власт и далавери на БСП беше толкова непреодолима, че забравихте предбрачен договор /споразумение/ да подпишете. Или това е било преднамерено, ако се разсмърди да не се знае КОЙ предложи Пеевски? КОЙ установи КАТАРЗИСА на Пеевски и определи за най-подходящия за ДАНС? А СЕГА ИЗКАЗВАТЕ ЕДНА СВОЯ ХИПОТЕЗА И ОПРЕДЕЛЯТЕ КОЛКО МРЪСНО НЕЩО СА КОАЛИЦИИТЕ!!! ТОВА РЕВНОСТ ЛИ Е??? ПРОСТИТУТКИТЕ ОБИКНОВЕНО НЕ РЕВНУВАТ, ИНТЕРЕСУВА ГИ САМО ПАРИТЕ, НО АЛЧНОСТТА ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ ИЗГЛЕЖДА Е БЕЗПРЕДЕЛНА...
Марк

2014.07.27 | 17:15

20
Забрана на БСП и затвор за комунистическите главатари! Това е лекарството!

2014.07.27 | 17:15

19
Социалдемократи има в цял свят. Социалисти има и в Европейския парламент. Така че не можеш такива лозунги да издигаш.

2014.07.27 | 17:13

18
А вие от БСП казахте, че можете отново да управляват с ДПС след изборите, ако са съгласни те. Значи можете да подменяте вота и да управлявате с ДПС, но не можете да приемете коалиция между ГЕРБ и ДПС.
123

2014.07.27 | 17:13

17
Г-жо ЙОТОВА, Вие пък си направете коалиция с БАРЕКОВ и СИДЕРОВ. Те са си ваши...

2014.07.27 | 17:12

16
Съд за червените терористи и престъпници от БСП/БКП!
stoiko

2014.07.27 | 17:12

15
Tazi negramotna zena, oste li se podvizava v politikata.
БЪЛГАРИН

2014.07.27 | 17:12

14
Червените помяри и турските курви от атака се надпреварват да лансират ЛЪЖАТА за съюз м/у ББ и ДПС! Мърши до тук бяхте...
KUR ZA GERB I DPS

2014.07.27 | 17:12

13
turskite ibrici ot gerb i dps ,DO GROB VERNI

2014.07.27 | 17:12

12
Тази чорлава торба лайняна докога ще е в политиката?

2014.07.26 | 23:17

2
Кога ще е бракосъчетанието между ГЕРБ и ДПС? Някой от БСП поканен ли е? А Пеевски и Цецо Мустака ще присъстват ли?
Бай Кольо

2014.07.27 | 17:12

11
Бай Кольо ГЕРБ беше около 3г. и 8м. на власт, а през останалите 21г. БСП и ДПС бяха винаги заедно във власта, което ясно показва , че комунистите са най-големите продажници в България. ГЕРБ не е бил във власта с ДПС и няма да бъде. Ама то на калпав кон и опашката му пречи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини