Президентът ще се консултира с партиите и МС за финансовото състояние на страната

  • 11 юли 2014 18:21

  • 1782
  • 0
Президентът ще се консултира с партиите и МС за финансовото състояние на страната
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще направи на 14 юли от 14.00 часа на "Дондуков" 2 консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от Народното събрание. Това съобщава прессекретариатът на президента.

Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление, се посочва в съобщението. За участие в консултациите президентът е поканил председателя на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, заместник министър-председателя Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова и министъра на финансите Петър Чобанов.

На обсъжданията са поканени и главният прокурор Сотир Цацаров, управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

Последвайте канала на

БТА
1782 0

Свързани новини

Водещи новини