Кой каза, че успели българи не се завръщат в родината…?

  • 26 юни 2024 17:22

  • 2266
  • 0
Кой каза, че успели българи не се завръщат в родината…?
© Булфото (архив)/Novini.bg

„Понякога те се завръщат“
~ Стивън Кинг 

 

Положението в държавата е Stay Positive; видни и успели нашенци се завръщат от чужбина; хлебарите се събудиха най-после, а живеещите в мрежата масово пожелаха Брендо да бъде избран за шеф на ДАНС или най-малко – на МВР. 

Малко новини от седмицата, която успешно – въпреки жегите – беше преполовена и повечето доживяхме да видим средата ѝ.

Един от героите на catch and release програмата на родните служби – Брендо – се завърна в родината, с което опроверга слуховете за постоянно изтичане на мозъци зад граница. 

„Понякога те се завръщат“. 

Рядко се случва някой на тоя свят да бъде така желан – при това от толкова много страни. Италианците го искат за себе си, за поне 20 години; румънците и те го искат за себе си – за поне десет години. Най-обидно е, че именно в родината си е най-недооценен – тук го искат само за 6 години. Но знаете какво казват – никой не е пророк в собствената си страна. 

Не е такова мнението на нашите netizens обаче. Това е дума, която ще рече: хората, които са граждани на мрежата, демек, живеещите предимно у фейса. Те определено ценят Брендо и масово пожелаха да го издигнат за шеф на ДАНС или поне за шеф на МВР, защото е можещ и знаещ човек с доказани таланти и връзки по цял свят. 

Криминалистът Ботьо Ботев заяви, че такова нещо – като появяването на Брендо пред затвора – не се е случвало в света. Което ни подсеща, че е време по историческите резервати у нас да се появи една тематична изложба за героя на деня – писателя Брендо. 

Имаше и няколко изявени желания писателят Брендо да бъде избран за министър-председател, но за сега масовото мнение е, че трябва да е шеф я на службите, я на силовото министерство – където се предполага, че лежат талантите му. 

Разбира се, не е изключено и за министър на културата да бъде издигнат, защото, както вече споменахме, той е и изтъкнат писател. Е, може би не чак толкова изтъкнат колкото писателят на светли бъдеща, генерал-доцентът, доктор на всички науки, дето го пазят снайперисти. 

Имайки предвид, че (буквално) Брендо граници не познава (или не го познават на границите, зависи от гледната точка и количеството желание да се правите на ударени), може да се предположи, че и постът външен министър може да е запазен за него. 

Други интересни новини от седмицата. 

Хлебарите се сетиха да изявят формален протест под някаква форма. А именно: От първи юли трябва да влезе в сила поправката в закона, с която се въвежда таван от 15% на надценката за три вида от най-масовия хляб у нас – бял, Добруджа и типов“.

„Ако има таван на надценката от 15%, някои видове хляб ще изчезнат. Това ще доведе до катастрофа“, каза Мариана Кукушева – председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

„Това значи търговците да работят на загуба, те ще преустановят да предлагат този хляб и тогава този огромен потребителски актив няма да има откъде да си купи този хляб. Определение за бял, типов и Добруджа хляб има единствено и само по отношението на хлябовете, които са произведени по БДС. Те са по утвърден стандарт и имат дефиниция какво точно трябва да съдържат“, обясни тя.  

Много интересен момент за събуждане, спор няма. 

Зърнарите им продаваха зърно на завишени цени – по-високи от на световните тържища… нищо

Вкараха им евтино зърно от Украйна, просветна им малко, потръгна по-леко животът, ама зърнарите казаха баста на евтиното украинско жито и направиха всичко възможно да им го забранят. Нищо. Забраниха им го, пак им продават скъпото „нашенско“ (патриотично пазим българския бизнес и възможностите му да си купува ново Бентли всяка година). И… нищо. Нито транспортните фирми протестираха, че им блокират пътищата с протести, нито хлебарите протестираха, че им вдигат цените на суровината. 

Държавата каза, че ще им сложи таван на дрането на кожи от крайния потребител. Събуди се протестът. Заговори се за „катастрофи“. 

Не спираме да живеем в „интересно време“ на пробуждания. 

Други интересни новини от седмицата… 

Сега чакаме Ружа Игнатова да се прибере – по примера на Брендо – за да донесе ноу-хау за финансовото министерство. 

А, ако бъде изпълнен планът за пРезидентска република – поне имаме готова двойка президент и вице – Брендо и Ружа. 

Stay Positive!

__________________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2266 0

Свързани новини

Водещи новини