Ислямисти потрошиха заведения, собственост на фирми от САЩ, в Диарбекир

  • 26 юни 2024 16:27

  • 19743
  • 2
Ислямисти потрошиха заведения, собственост на фирми от САЩ, в Диарбекир
© Getty images (архив)

"Двадесет и двама ислямисти нахлуха и потрошиха две заведения за бързо хранене, собственост на американски компании, в югоизточната турска провинция Диарбекир", това написа опозиционното на властта в Анкара издание Дувар.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

"Мюсюлманските екстремисти заявиха, че фирмите подкрепят финансово Израел във войната му срещу палестинската терористична организация Хамас и нахлуха в двата търговски обекта", добави цитираната медия.

"Участниците във вандалската акция скандираха "Война, джихад, мъченичество". Те също издигнаха плакати с надписи "Долу САЩ!" и "Долу ционизма!". Членове на персонала и посетители на заведенията се опитаха да се противопоставят на хулиганите, но получиха удари", посочи още "Дувар".

"На този етап властите в Диарбекир не са направили официално изявление по повод вандалската проява", допълни изданието.

"От началото на войната между Еврейската държава и екстремистите, контролиращи палестинския анклав на брега на Средиземно море – ивицата Газа (7 октомври) в Турция зачестиха атаките срещу обекти, притежавани от базирани в САЩ компании. Повод за тях е твърдението, че въпросните фирми финансират Израел", разказа още медията.

"Представителите на компаниите в Турция отричат тези обвинения. Въпреки това нападенията не спират", добави "Дувар".

Ердоган: Турция е единствената страна, показваща най-силна реакция срещу масовото избиване на хора в Газа

"От Асоциацията на баровете и ресторантите в Диарбекир заклеймиха вандалските действия", написа още изданието.

"Посолството на Вашингтон в Анкара предупреди американците  в Турция да избягват посещения на обекти, свързани със САЩ и Израел", допълни медията.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
19743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Alèx

2024.06.28 | 10:14

2
И у нас ша почнем да гледаме филми ДУВАР, ДУШМАН, ПРАСЕ И МЕНТА скоро! Ма те не минават! ДА БЕ, ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖИТЕ СИ! Като оня шваба, дето лъжеше! Забравихте как ви посрещахме/с черни печати, хер/ и в Малта с туристическа виза за 3 мес еца в ареста! Аре, нагледахме се на "демокрацията" ви! Малтийците да одят да си прегръщат ЧАЛМИТЕ ОТ ЛИБИЯТА И ТУНИС!
Няма лошо

2024.06.26 | 17:32

1
Да се яде в Мак Доналдс е вредно :)

Добави коментар

Водещи новини