СДС планира нова коалиция

share

Възможно е да има още едно обединение вдясно за предстоящите избори. Затова загатнаха от СДС, съобщава Нова телевизия.

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов обяви, че може да се явят на вота след няколко месеца заедно с Радикал-демократите и Обединените земеделци, които са и сегашни техни партньори в рамките на „Синята коалиция”.

За поредно обединение вдясно се заговори само ден, след като стана ясно, че ДСБ на Иван Костов, Национален съюз "Единство" на Надежда Нейнски и изключените от СДС депутати ще участват заедно на изборите след няколко месеца.

Дуетът Нейнски-Костов не е изненада за СДС. Поне това обясниха от „синята” централа.

„Бяхме свидетели на това, че един от изчерпаните лидери на прехода – господин Ахмед Доган, се оттегли. Време е и други да го направят, защото ако те бяха наистина политически елити с положителен заряд, сега нямаше да говорим за ниски доходи, за хиляди проблеми в държавата. Някои хора трябва да помислят за оттегляне”, заяви Емил Кабаиванов.

Освен че обяви някои лидери за изчерпани, председателят на СДС е уверен, че ще бие новото обединение на предстоящия вот.

„Сините” се появиха в компанията на Обединените земеделци и рРадикал-демократите, за да споделят общата си позиция срещу референдума на 27-ми.

Водещи новини

Още новини