Испанският премиер окачестви като историческа победата на лейбъристите на британските избори

  • 05 юли 2024 17:04

  • 390
  • 1
Испанският премиер окачестви като историческа победата на лейбъристите на британските избори
© Getty Images/Guliver

Испанският премиер социалист Педро Санчес поздрави новия британски премиер Киър Стармър и окачестви като историческа победата на Лейбъристката партия на парламентарните избори в Обединеното кралство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Санчес изрази надежда, че със Стармър ще се изправят заедно срещу световните предизвикателства и че ще си сътрудничат на базата на общите си ценности.

Официално! Киър Стармър е новият премиер на Великобритания

"Поздравления на новия премиер на Обединеното кралство Киър Стармър. Поздравления за историческата победа на лейбъристите. Испания и Обединеното кралство са приятелски страни, партньори и съюзници. Ще продължим да се борим заедно със световните предизвикателство, като имаме за основа общите ни ценности", написа Педро Санчес в социалната мрежа "Екс" във връзка с изборната победа на левоцентристката партия във Великобритания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.05 | 22:53

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини