Пламен Димитров: Икономиката ни страда, в енергетиката цъкат бомби

  • 05 юли 2024 18:06

  • 812
  • 2
Пламен Димитров: Икономиката ни страда, в енергетиката цъкат бомби
© БТВ

През последната година икономиката ни страда заради процесите, които вървят в Западна Европа и по-специално Германия, която е наш основен икономически партньор, но и не само заради тях. Това се отразява дирекно чрез загуба на работни места, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той добави, че има редици мерки, предложени от работодателите, които трябва да се приложат веднага.

Най-важната мярка е подобно на приложеното по време на ковид пандемията подпомагане 60/40, при което загубилите работата си хора да получават държавни компенсации, заяви Димитров.

В енергетиката също цъкат бомби. В "Мини Марица изток" всеки месец се чудят откъде да вземат пари за заплати. И за този сектор трябват пари, които не са предвидени в бюджета, посочи синдикалистът.

Министър Малинов: Отпускат се 150 млн. лв. заем на Мини „Марица-изток“

Трябва да бъдат намерени допълнителни средства, дали чрез актуализация на бюджета, или чрез преструктуриране на разходи. Това са спешните неща, които трябва да бъдат направени, подчерта Пламен Димитров.

В здравеопазването също има проблеми със заплатите на лекарите, които трябва да бъдат решени. Има много насложени проблеми, които трябва да бъдат решени, каза още президентът на КНСБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.05 | 22:52

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
баба гицка

2024.07.05 | 19:31

1
без Бойко е така, няма да има икономика

Добави коментар

Водещи новини