10% ръст на кандидат-студентите в Пловдивския университет

  • 05 юли 2024 16:49

  • 521
  • 1
10% ръст на кандидат-студентите в Пловдивския университет
© Фейсбук

„Маркетинг“ е най-желаната специалност от кандидат-студентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха от висшето училище. Общо 1407 кандидати са отбелязали икономическата специалност в списъка с желания.  

С повече от 10 процента са се увеличили кандидатстващите във второто по големина висше учебно заведение в България в сравнение с миналата година, отбелязват оттам. Кандидатите са 7122, съобщи доц. д-р Борян Янев, заместник-ректор на ПУ по международна дейност и връзки с обществеността.

Сред най-желаните специалности са „Бизнес мениджмънт“ с 1372 кандидати, „Икономика и бизнес“ с 1125 кандидати. Като първо желание най-много кандидати са завили специалност "Право" - 539 зрелостници, следват 419 за „Софтуерно инженерство“, 374 за „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и 309 за „Психология“.

Над 750 кандидат-студенти се явиха на изпит в Медицинския университет в Пловдив

Най-младият кандидат-студент е на 18 години и е пожелал да учи „Педагогика на физическото възпитание“, а най-възрастният е на 66 години, като е посочил като първо желание „Актьорство за драматичен театър“. Забелязва се засилен интерес към някои от по-новите специалности във ВУЗ-а като „Криминалистична химия“ и „Биология и физическо възпитание“, коментираха от ПУ.

На 8 юли, понеделник, ще бъде обявено първо класиране, добави още доц. Янев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.05 | 22:55

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини