Може би е време лидерите на всички политически партии да се разкарат и да почнем отначало?

  • 05 юли 2024 17:34

  • 1551
  • 0
Може би е време лидерите на всички политически партии да се разкарат и да почнем отначало?
© Novini.bg

Политическите приказки не са се спрели, ако сте забелязали. Имаме си вече и виновни за липсата на кабинет, имаме и „нова коалиция“, имаме диктат от посолство, имаме вечен победител, който пак не може да състави кабинет, но добре, че – както казахме – има виновни за това, имаме много ракети и само един космос, а той – крив, та крив…

Имаме заплахи, разцепления, късане на ризи. Какво ли нямаме? А, да – нямаме лична отговорност и мярка на устата. 

В ДПС, което някои игриво, на майтап съкращаваха ДС, по някаква причина, а отсега започнаха да съкращават ДП – по някаква друга причина, текат големи промени и ние май виждаме само върха на айсберга. 

В ГЕРБ пък са намерили виновни и това е много добре за тях, щастливи са, но не изглежда някой друг да споделя ентусиазма им. Виновният, разбира се, не е сред тях. Той се казва Пепе Дебе. Като Пепе Рейна, но Дебе. Не им излиза от устата. Вечерно време, преди да си легнат, сигурно проверяват под леглото – да не е и там. 

Вчера, след няколко минути говорене за това как Пепе Дебе са виновни да няма кабинет, професорът заяви: „Не искам да коментирам други партии. От самото създаване на ГЕРБ ние никога не сме коментирали други партии, а само бъдещето на България“. 

Мда…

Проф. Ангелов обвини ПП-ДБ за провала на първия мандат и заговори за смяна на избирателната система

Интересното е, че професорът вероятно чува думите, които излизат от устата му. Но това не му пречи да си подрежда изреченията в реда, в който ги подрежда. Може би е изморен, кой знае?

Малко след като каза, че те за други партии не говорят, от устата му се изредиха имената на почти всички други партии; и ги насоли едно хубаво, че са направили коалиция с „Възраждане“ и може би получават сигнали от руското посолство. А може би и сестра им е *****. А, ако нямат сестра – да ходят да докажат, че я нямат. 

Това, разбира се, остави някои съмнения, че възрожденците помагат на партията на професора, казвайки неверни неща, като това, че били говорили с Пепе Дебе (помните ли?), без наистина да са говорили – а след това вече, СЪС СИГУРНОСТ, на Пепе Дебе сестра му е *****. Без съмнение. Колкото и Пепе Дебе да отрича, че е говорил с на Коцето хората, от ГЕРБ вече са убедени, че са говорили. Няма да оставяме някакви подробности – като истината – да ни развалят хубавата история. 

А, ако сте забравили – имаше някои веселяци, които преди години подозираха, че на Коцето му пращат автобуси с протестиращи срещу кабинета „Петков“ баш от партията на професора и от партията, дето сега се чуди дали да е ДС или ДП. Свършиха автобусите, ако помните, имаше сглобка, и свършиха и сандвичите със сирини за протестиращите – не можеха вече да съберат хора за мачле да ритат, камо ли за протест. Ама това са стари неща; кой ще ти помни толкова дълго. 

И хоп!... още веднъж космосът е крив и пак тоя злодей Пепе Дебе краде мечтите на хората:

Даниел Митов: ПП-ДБ пречат на съставянето на евроатлантически правителства в България

***

Виктория Василева от „Величие“: Искат да ме убият, чакам да разбера дали ще ми назначат охрана…

Виктория Василева от „Величие“: Искат да ме убият, чакам да разбера дали ще ми назначат охрана

Верно ли? И нея ли? Не станаха ли вече всичкото лидер на партията – със заплахи за живота? Националното богатство пипат. 

Вероятно и тя получава пиянски написани съобщения у фейса, че ще я убиват? Кой знае? Може пък и да са истински заплахите? 

Знаете ли обаче кой НАИСТИНА получава смъртни заплахи всяка седмица? И с обаждания, и с имейли, и със съобщения? Журналистите в тая жална територия. Всяка седмица по няколко. 

И май само те не се жалват през пет минути. 

Пияни, луди, къде го имат предвид, къде – само разтоварват напрежението – льохмани с достъп до интернет и телефон се обаждат и пишат заплахи всяка седмица; за убийства, за побой. Колегите от редакциите много добре знаят за какво става дума. 

Политиците ни – милите те – веднъж им се случи да се топнат в тая реалност и вече реват и чакат да им назначат охрана, която да им плащаме ние. Много чувствителни. Дано им назначат охрана, че не знаем какво ще правим, ако получат нервен срив. 

***

Междувременно кметът Васил Терзиев направи поредната чутовна глупост, на която май само неговата коалиция е способна. Спря процедурата за Войнишкия паметник. Процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк. После… мно-о-о-о-ого късно обясни, че не бил имал предвид да го спира, ами да го подобри тоя ми ти проект, ама вече го бяха налазили да го плюят и да си правят пиар на негов гръб. И сам си е виновен. 

Терзиев за скандала около Войнишкия паметник: Не съм против него, но липсват обсъждания

Партията/коалицията му, след като загуби изборите, уж щеше да си взима поука за „липсата на комуникация“, за „лошата комуникация“, щеше да „търси нови начини да комуникира с хората“, уж оценяваха, че „лошата комуникация била сред основните проблеми“…

Кво станà?

Един по един от ПП-ДБ се изредиха да обясняват, че щели да си подобряват комуникацията с хората. 

И това, което виждаме, е как или липсва комуникация, или всичките представители продължават да говорят помпозно и витиевато, сякаш се хипнотизират от звука на собствените си гласове и се хранят от удоволствието да сглобяват колкото се може по-сложни изречения. 

Точно така се печели подкрепа, да… Като използвате изречения, дето само вие си оставате будни да им чуете края; и думички, дето ¾ от хората ровят в Google да видят какво означават. 

Надежда Йорданова – на елементарен >>да/не << въпрос отговори с такъв поток от думи, че аз замалко да изгубя интерес да чуя финала на речта. Всъщност, кого лъжа… съвсем загубих интерес. 

А финалният абзац е толкова „политическо говорене“, че даже малко ми се надигна закуската наобратно. 

Надежда Йорданова каза възможен партньор ли е ГЕРБ на ПП-ДБ

Уж щяха да си взимат поука за комуникациите?

А тука един друг от партията/коалицията, дето щеше да си взима поука за комуникацията, се опитва да обясни на драгия гласоподавател, че искат да направят нещо добро за него – да усмирят мобилните оператори и вече да можеш да им кажеш чао, ако ти вдигнат цената, без да им плащаш неустойка. Доста лесно за обяснение, ако питате мен. И е страхотна реклама за партията/коалицията

Е, би могло да бъде... 

Законопроект на ПП-ДБ предвижда по-голяма защита за гражданите при нелоялни търговски практики от мобилните оператори

Но някак си Димитров успява да приспи публиката и никой не разбира, че са направили нещо добро. Използва витиевати изрази, като „квази-монополите“, а изреченията му започват в безкрая и свършват в космоса. За фон остават само щурците и зад него един прериен храст се търкаля… Чудна комуникация. Ако се чудите, точно 395 човека са отворили да го прочетат от първи до пети юли. Останалите хора – до 6 милиона – са заспали на фона на щурците. 

Може би е време не само Христо Иванов да си подаде оставката и Корнелия – да имитира подаване на оставка, а ВСИЧКИ политически лидери на всички партии в България да се разкарат и да се започне отначало. И всички „първенци“ и „лидери“ по партиите – и те да си ходят. И партиите да се рестартират с нови хора в лидерските позиции. И само не започвайте с тъпотиите за президентска република, защото на тая територия виреят толкова самовлюбени политически хаховци, че безмерна власт в едни ръце си е сигурна стъпка към диктатура. Благодаря, яли сме го вече тоя таратор, не щем повече. 

А колкото до разкарването на лидерите. Не фалшиво да се разкарат и „почетно“ да дърпат конците от къщи, вили, сараи, дворци, палати, землянки и беседки, а да се разкарат, да ходят да си поливат цветята, да си гледат бизнеса и да ни оставят най-после намира. 

__________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
1551 0

Водещи новини