Аталай за отношенията между Пеевски и Доган: Границата е прекрачена

  • 05 юли 2024 16:59

  • 3419
  • 7
Аталай за отношенията между Пеевски и Доган: Границата е прекрачена
© Булфото

Границата е прекрачена. Така дългогодишният депутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се, който преди дни бе изключен от парламентарната група на партията, коментира в ефира на Дарик отношенията между почетния председател на „Движението за права и свободи“ Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и съпредседателя Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

“Моето виждане е, и преди това съм предлагал на Пеевски, да намери сили егото да се спре и да звънне на г-н Доган по телефона и да си говорят. Защото често пъти аз съм чувал той да казва: „Той ми е втори баща”, каза Аталай.

Запитан дали има вероятност за компромис от страна на Доган, депутатът допусна, че е възможно това време да е минало и че почетният председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с трябва да каже сам.

Уточни и че не е врачка да предрича, но подчерта: “Трябва да знаете, че границата вече е прекрачена с опитите от последните дни да налага на народните представители да не се реши предложението на почетния ни председател, и да накараш около 30 народни представители да не послушат мнението на г-н Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от аргументирано. Мисля, че и внушенията, които се пускат след това, раздвояват и политически среди, и нашите активисти. Г-н Доган мисля, че в един удобен момент ще излезе с позиция и това няма да е много далече".

Решението за снемане на доверие от Рамадан Аталай е взето с мнозинство от Областния съвет на ДПС в Пловдив

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отчетливо се раздели на два лагера при гласуването за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, като 14 депутати се съобразиха с призива на Доган и гласуваха “против”, а други 14 - с мнението на съпредседателя Пеевски за подкрепа на правителство с премиер Росен Желязков. След това някои от тях обявиха, че системата им е отчела погрешно и броят на гласувалите в синхрон с Доган нарасна с още няколко.

Аталай обясни, че от 17-и юни Доган и Пеевски не си говорят.

Тогава почетният председател е изпратил имейл, в който уведомява, че двамата съпредседатели – и Пеевски, и Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със са равноправни. Допълни и че основната грешка на Пеевски е, че смята, че в политиката е като в бизнеса – взимат се еднолично решения, а не било така.

“Това продължи до момента, в който той (Пеевски – бел. ред) е получил имейл от почетния председател, в който точно и ясно му казва, че двамата председатели, които са избрани от Националната конференция, са равноправни и би трябвало да бъдат положени подписите им в документите заедно. И още нещо от устава на партията е, че пише, че председателят на партията е председател на парламентарната група и там се получи разривът – Пеевски реши, че той трябва да бъде сам, едноличен председател на парламентарната група. Не че другият ни председател е направил чак толкова големи усилия да му се противопостави, но явно, че колективното тяло и г-н Доган не намери, а сигурно има и други съпротивителни сили, които в момента се представят пред обществото като интриганти, като хора, които отиват и промиват мозъка на г-н Доган. Който познава г-н Доган, ако може да му се промени мнението само с две изречения или с три изречения, без да провери за какво става дума, аз за 28 години не съм виждал такова нещо”, заяви Аталай.

Валентин Тончев, ДПС: Нека сме наясно - д-р Ахмед Доган е единственият и незаменим лидер на ДПС!

Той опроверга спекулациите за влошено здравословно състояние на Доган. Заяви, че преди два дни го е видял и е бил в отлично здраве.

От думите на Аталай стана ясно, че допреди години Доган принудително е бил затворен в сараите си и не му е било позволявано да излиза дори на погребенията на своите близки с предупреждението, че има опасност за живота му. Имал е охрана от НСО, която преди 4 г. е била свалена.

“Когато ситуацията е тежка около ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, значи и в държавата нещата не вървят. Той (Доган - бел. ред.) е един от онези държавници, които винаги е бил загрижен за държавата. Бъдете убедени, че решенията, които ще вземе, свързани с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ще бъдат и в полза на държавата”, каза Аталай.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3419 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.07.05 | 22:53

7
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Снежко Снежев

2024.07.05 | 17:21

1
Проверете цената на дрогата по улиците и ще разберете и положението в кочината ни! Ако цената се е повишила... мъти се нещо, а ако се е понижила... снесено е вече:)))!
до долния минетчия КАТИЛА

2024.07.05 | 18:27

6
а ти лапачо на цигански пишки от Севлиево Катила , по ги разбираш шизо нали ?

2024.07.05 | 17:39

2
снежинке, много ги разбираш тия работи... Снежко - премиер!!!

2024.07.05 | 18:17

5
Не ни ибат вътрешните разборки в диписету, ако ще доган и свинята да се убият един друг, най-много да се почерпим за здраве
Мдаа

2024.07.05 | 18:09

4
Някой ще го правят на пръжки с лук :)
тиквата

2024.07.05 | 17:41

3
цигански номера лошото че тиквата е пудела и яде лайната на шиши

Добави коментар

Водещи новини