Столична община: Няма грешка при такса смет

share

Не се налага Столичната община повторно да изпраща данъчни съобщения за 2013 г., посочват от общината.

Информацията за общия размер на данъка върху недвижимите имоти и таксата смет, дължими за 2013 г., е коректно отразена в данъчните съобщения. Същата информация се съдържа в базата данни на Столичната община и в електронната справка, която е достъпна през интернет страницата на общината, се отбелязва в съобщението. За удобство на гражданите и фирмите в съобщенията е посочен размерът на отделните вноски, когато се предпочете този начин на плащане. В разпечатаните и разпратени съобщения за 2013 г. липсва информация за дължимите суми за втората и третата вноска за таксата смет - те са равни на първата вноска.

Липсата на информацията е констатирана още на 1 март и незабавно във всички данъчни отдели на общината е поставено информационно съобщение. Уведомление е изпратено и на финансовите институции, които приемат плащания на местни данъци за общината.

По-рано днес, общинският съветник от БСП Георги Кадиев предупреди, че ако хората започнат да плащат по начина, по който са им изпратени в момента съобщенията и следват графика, заложен там, Столична община ще загуби близо 92 млн. лв.

Водещи новини

Още новини