Грешка понижи такса смет в София

  • 06 март 2013 14:51

  • 745
  • 0
Грешка понижи такса смет в София
©

Сериозна грешка при данъчните съобщения на столичани. За това алармира общинският съветник от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Разпратените преди дни известия за дължими местни налози са сбъркани в частта „битови отпадъци". Вместо реалната дължима сума се иска половината от нея, което се дължи на това, че за второто и третото тримесечие стойностите са нулеви.

Ако хората започнат да плащат по начина, по който са им изпратени в момента съобщенията и следват графика, заложен там, Столична община ще загуби близо 92 млн. лв., пресметна общинският съветник, цитиран от Дарик радио. Според него общината трябва да направи официално съобщение, с което да анулира разпратените съобщения, да обяви, че са неверни и да се изготвят нови, които да се изпратят в максимално бърз срок.

„Има доклад на Дирекция „Информационно обезпечаване" в Столична община, което е обяснило защо и как е станала грешката. Има доклад и от заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов и тъй като аз не виждам никаква реакция от страна на госпожа Фандъкова, а това, което се изисква е моментално анулиране на тези вече разпратени сметки и изготвянето на реални", каза Кадиев. Според него техническият гаф може да застраши данъчната кампания и даде своите предложения за решаване на проблема. Той настоя за незабавно анулиране на разпратените грешни съобщения и изготвянето на нови.

Последвайте канала на

745 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини